• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamas'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması!

Yeniakit Publisher
2024-04-17 18:48:00 - 2024-04-17 19:50:31
Hamas'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazze üzerinden Türkiye'de haksız ithamlarla hedefe konurken, Filistin'in özgürlüğü için mücadele eden Hamas'tan teşekkür mesajı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, İsrail soykırımına ilişkin açıklamasında, "Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar tarih önünde hesap verecek." dedi.

Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Erdoğan'a çabaları için teşekkür eden Hamas, "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuva-i Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur." sözleri için de "Gurur duyduk" denildi.

Hamas'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırmaktadır. Halkımız, Gazze Şeridi'ndeki insanlarımıza yönelik aldığı tutum ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, oraya geri dönüş ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını destekleme konusunda mücadelesinde, cesur bir ses olarak bu açıklamaları ezberleyecektir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

GokTurk

Allah için neyin teşekkürü ,Filistin ve Gazze yerle bir oldu, Müdahale eden bir islam ülkesi gördünüz mü ? Laf ile peynir gemisi yürümüyor. Soykırım için bile bir tane sözde islam ülkesi dilekçe verip müracaat ettimi yok,Kim verdi güney afrika yani hristiyan ülke yargılayan kim hristiyan ülke yargilanan kim yahudi israil,Sahi ben müslümanım diyen ülke ve liderler nerede?

Abudllah

Kuvayi Milliye ne zaman konser basıp kadın çocuk demeden sivilleri öldürüp kaçırmış?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23