• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamas ateşkes kararını verdi! Dünya bu anı bekliyordu

Yeniakit Publisher
2024-08-15 08:42:00 -
Hamas ateşkes kararını verdi! Dünya bu anı bekliyordu

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, BBC'ye yaptığı açıklamada, Perşembe günü Doha'da başlaması planlanan Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması amaçlı görüşmelere katılmayacaklarını belirtti.

Filistinli silahlı grubun halihazırda üzerinde anlaşılan teklifin uygulanması için bir yol haritası talep ettiğini söyleyen yetkili, "İsrail'in sırf savaşı sürdürebilmek için düzenlemiş olmak adına düzenlediği müzakerelere katılmayacağız” dedi.

Yol haritasının, ABD Başkanı Joe Biden’ın Mayıs sonunda önerdiği anlaşma maddelerine dayanması gerektiğini kaydetti ve İsrail'i "yeni koşullar" eklemekle suçladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu iddiayı reddiyor ve değişiklik talep edenin Hamas olduğunu savunuyor.

Görüşmelerin Hamas olmadan da gerçekleşmesi bekleniyor, zira arabulucu ülkeler - ABD, Mısır ve Katar - kalan sorunları çözecek bir plan oluşturmak için bir araya gelebileceklerini söylüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Salih

Allah CC lanati dünyanın en soysuz alçak katıl namussuz irzduşmani mala çöken terör örgütü kuran ve yöneten terör devleti ABD Allah CC lanet eylesin ABD sayesinde Gazze Filistin Suriye Irak Türkiye kan ağlıyor Türkiye terör devleti ABD kullandPKK PYD feto dhkp lgbt HDP CHP Allah CC lanati bütün hainlerin yüce dinimize vatanımıza zarar veren münafık siyonist kâfirlerin vatan hainlerinin üzerine ölsün amin

Koparan

Şeytan soyu seytanyahu indan degilsinki;Insan olanlar seninle masaya otursun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23