• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Halktan CHP’ye: “Edep yahu”

Yeniakit Publisher
2013-02-05 21:10:00 - 2013-02-05 21:11:19
Halktan CHP’ye: "Edep yahu"

CHP’li belediyelerin heykel aşkı bitmek bilmiyor... İzmir’in borç batağındaki Karabağlar Belediyesi’nin her yere heykel dikmesine tepkiler sürerken, CHP’li Ordu Belediyesi de şehrin merkezini müstehcen heykellerle donatmış durumda. Vatandaşlar tepkilerine

MUHSİN BAYRAKTAR / ANKARA
Anamuhalefet partisi CHP’li belediyelerin heykel aşkı bitmek bilmiyor... İzmir’in borç batağındaki Karabağlar Belediyesi’nin her yere heykel dikmesine tepkiler sürerken, CHP’li Ordu Belediyesi de şehrin merkezini müstehcen heykellerle donatmış durumda. Kentin çeşitli yerlerinde teşhir edilen çıplak kadın heykelleri halkı son derece rahatsız ediyor.
EDEP YAHU!
Geçen yıl Ordu Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda 8 heykeltıraşın yaptığı 12 mermer heykel 2012’nin Eylül ayından itibaren kentin çeşitli yerlerinde sergilenmeye başlandı. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Tayfun Gürsoy Parkı’nda sergilenen çıplak kadın figürlü heykeller vatandaşları rahatsız ediyor.. Vatandaşlar kaldırılmasını istedikleri heykellerin müstehcen yerlerini sprey boya ile kapatmaya çalışırken, üzerlerine de “edep yahu” diye yazdılar. Başkan ise durumu “heykellerin tahrip edilmesi” olarak yorumlayarak, halka tepki gösterdi.
BAŞKANDAN PİŞKİN AÇIKLAMA
CHP’li Belediye Başkanı Seyit Torun çıplak heykellere sahip çıktı. Heykellerin üzerine yazılar yazılmasından dolayı üzüldüğünü belirten Torun, “Heykellerin hepsi bir sanat eseri. Gerçekten uzun süren bir emekle, düşünceyle yapılmış heykeller. Bugün biz yabancı başka kentlere gittiğimizde kenti simgeleyen, ifade eden, kentin gelişmişliğini gösteren önemli sanat eseri bunlar. Bunlara yapılan tahribatı kınıyorum. Böyle bir şeyin tekrar yaşanmamasını diliyorum” dedi.
“ORDU, ÇIPLAK HEYKELLERLE
SANAT KENTİ OLACAK”
Üzerleri sprey boya ile boyanan heykellerin onarımının yapılacağını belirten Başkan Torun, kadın heykellerinin kentin merkezi konumundaki yerlerde sergilenmesine devam edeceklerini de ifade etti. Torun, heykellerle Ordu’yu sanat kenti yapacağını savunarak şunları söyledi: “Şu an kentin çeşitli bölgelerinde kaideler hazırlıyoruz. Kaidelerin tamamlanmasının ardından heykelleri alıp kentin belirli yerlerinde sergilemeye devam edeceğiz. Bizim amacımız Ordu’yu kültür ve sanat kenti yapmak. Ama bu yapılan tabii ki Ordu’ya yakışmayan bir hareket.”
VATANDAŞLAR
GÖRMEK İSTEMİYOR
Çıplak kadın heykellerini Ordu’da görmek istemeyen vatandaşlar heykellerin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23