• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Halife köşkünde Siyon oyunu

Yeniakit Publisher
2013-12-07 15:49:49 - 2013-12-07 16:47:06
 Halife köşkünde Siyon oyunu

Faiz lobisinin büyükbaşlarından Yapı Kredi Bankası’nın mülkiyetinde bulunan son Halife ‘Abdülmecid Efendi Köşkü’nde yapılan tamirat ve tadilat çalışmalarında âyet-i kerimelerin bulunduğu süslemelerin silindiği, yerlerine Masonik işaretlerin nakşedildiği ortaya çıktı. Tadilatı Mason bir mimarın yönetimindeki bir ekip gerçekleştirmiş.

SİNAN YAVUZOĞLU - Şimdilerde faiz lobisinin büyükbaşlarından Siyon sermayeli Yapı Kredi Bankası’nın mülkiyetinde bulunan ‘Abdülmecid Efendi Köşkü’nde yapılan tamirat ve tadilat çalışmalarında büyük tahribat gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

AYETLER SİLİNDİ, MASONİK SEMBOLLER NAKŞEDİLDİ!

Çalışmalar sırasında uzun süre son Halife Abdülmecid Efendinin ikâmet ettiği tarihi yapının asli özelliklerinin ortadan kaldırıldığı, âyet-i kerimelerin birçoğunun silindiği yerlerine masonik ve Siyonist sembollerin nakşedildiği görülüyor.
KOÇ GRUBU KÖŞKÜ NASIL ELE GEÇİRDİ?

Tahrifatın seksenli yılların sonlarına doğru gerçekleştirilen çalışmalar ile başladığı, zaman içerisinde sinsice devam ettirildiği belirtiliyor. Bu arada köşkün hangi yolla Siyon sermayeli Yapı Kredi Bankası’nın mülkiyetine geçtiği de merak konusu… Zira Üsküdar-Bağlarbaşı’ndaki söz konusu köşk, tarihi özellikleri bakımından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde bulunması gereken bir yapı…

MASON DAYANIŞMASI VE TAÇ VAKFI…

Öte yandan; köşkün tadilatını gerçekleştiren ekibin başında, Sabataistlerin ve üstat Masonların toplandığı bir yer olarak bilinen Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı’nın (TAÇ) bir dönem başkanlığını da yürütmüş olan bir mason mimar bulunuyor. Abdülmecid Efendi Köşkü’nün tadilat işini bu mimara ve ekibine veren Yapı Kredi’nin sahibi Koç’lar, TAÇ Vakfı’nın kuruluş ve yönetiminde de etkinlikleriyle biliniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23