• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hâlâ Darwin'den medet umuyorlar

Yeniakit Publisher
2015-11-12 15:25:00 - 2015-11-12 15:42:52
Hâlâ Darwin'den medet umuyorlar

19.yy’ın ilkel bilim koşullarında ortaya attığı ‘Evrim’ kuramıyla ateizm sapkınlığını bilimsel kılıfa sokarak yeniden hortlatan Charles Darwin'in "Türlerin Kökeni" isimli kitabı, yazılmış en etkili akademik kitap olarak lanse edilmeye çalışıldı.

The Guardin’ın haberine göre, Akademik Kitap Haftası çerçevesinde ‘uzmanlar’ tarafından en etkili 20 akademik kitap listesi oluşturuldu. İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi Charles Darwin’in ateizm ve buna dayanan ideolojilerin temel kaynağı olan 'Türlerin Kökeni' adlı kitabı birinci olarak seçildi.

'ATEİZM PROPAGANDASI'

Türlerin Kökeni’ni takip eden kitaplar sırasıyla; Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından yazılan Komünist Manifesto,  Shakespeare’in Tüm Eserleri, Platon’un Devlet’i, Immanuel Kant’ın Saf Aklın Eleştirisi oldu.

Darwin’in ateist akımların kaynağını oluşturan ‘Türlerin kökeni’ adlı kitabıyla bunu takip eden Karl Marx ve Friedrich Engels’in ‘Komünist’ ideolojiyi anlatan ve savunan kitaplarının en etkili kitap şeklinde lanse edilmesi kamuoyunda ‘ateizm propagandası yapılıyor’ olarak yorumlandı.

BİLİM DARWİN'İ YALANLADI

Darwin 1859 yılında Türlerin Kökeni'ni yayınladığında, canlılığın olağanüstü çeşitliliğini açıklayan bir teori ortaya attığını düşünüyordu. Bir canlı türü içinde doğal çeşitlenmeler (varyasyonlar) olduğunu gözlemlemişti. Darwin dönemin ilkel bilim koşullarında yaptığı birkaç gözleme dayanarak "canlılar doğal olarak kendi içlerinde çeşitlenebiliyorlar, demek ki uzun zaman dilimleri içinde bütün canlılık tek bir ortak atadan gelmiş olabilir" şeklinde bir mantık yürütmüş ve yaratılış düşüncesine karşı ‘evrim’ teorisini ortaya atmıştı.

Oysa Darwin'in "türlerin kökeni" hakkında ortaya attığı bu varsayım, gerçekte türlerin kökenini hiçbir şekilde açıklamıyordu. Genetik biliminin de gelişmesiyle birlikte Darwin’in ‘Evrim mekanizmaları’ olarak ortağa attığı tezler ispatlanamamış aksine bilim Darwin’in tezlerini çürüten deliller ortaya koymuştur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23