• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakkari olayı provokasyon

Yeniakit Publisher
2013-12-08 11:40:40 - 2013-12-08 12:00:23
 Hakkari olayı provokasyon

Hakkari Yüksekova’da önceki gün gösteri yapan grubun içindeki maskeli 25-30 kişinin polise molotof ve el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu iki kişinin öldüğü olayı Akit’e değerlendiren siyasiler, olayların Çözüm Sürecini sabote etmeye dönük bir provokasyon olduğunu belirtip, herkesin sağduyulu davranması gerektiğini vurguladılar.

MEHMET ÖZMEN - İSTANBUL - Hakkari Yüksekova’da önceki gün gösteri yapan grubun  içindeki maskeli 25-30 kişinin polise molotof ve el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu iki kişinin öldüğü olayı Akit’e değerlendiren siyasiler, olayların Çözüm Sürecini sabote etmeye dönük bir provokasyon olduğunu belirtip, herkesin sağduyulu davranması gerektiğini vurguladılar.

Hakkari de önceki gün yaşanan olayın kesinlikle provakasyon olduğunu ifade eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Herkesin sağduyulu olması gerekir. Olayın bütün boyutları araştırılmalı, varsa ihmali ve suçlu olanların ortaya çıkarılması gerekir. Kamu vicdanının tatmin olması gerek. Halk Hakkari de nelerin olduğunu açık bir şekilde anlaması gerekir. Örgüt ve emniyet içinde ne varsa soruşturulmalı, araştırılmalı” dedi.

“BUGÜN YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ BARIŞ SÜRECİNİ DÜŞÜNMEMİZ GEREK”

Ensarioğlu, Türkiye’de bugüne kadar sürekli çatışmacı ortamlarda seçimlere gidildiğini hatırlatarak, “Çatışmacı ve gergin ortamlardan birileri avantaj sağlamaya çalışmıştır. Yürüyüşler, gerginlikler tamam da bugün yaşamış olduğumuz barış ve huzur ortamını düşünmemiz gerek. Şu anda provokasyona açık bir durumdayken gerginliklerin yaşanması doğru değildir. Provakasyonlara meydan verecek ortamların hazırlanmaması gerek, hepimizin çok dikkatli olması lazım. Devletin içinde çözüm sürecini istemeyen kümelenmiş yapılar da olabilir, örgüt içinde de olabilir. Bu provokasyonlara meydan vermeyelim, fırsat vermeyelim” diye konuştu.

 AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir
Akit’e konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise yaptığı değerlendirmede olayı “provokasyon” olarak niteleyerek, “Provokasyonun tarafları benim açımdan hiçbir önem arz etmiyor. Bu devletin içinde birileri de olsa örgüt içinde de birileri olsa veya bu tarafların dışında her hangi birileri de olsa benim açımdan hiçbir önemi yoktur. Bir seneye yakındır devam eden çözüm sürecine dinamit koymadır aslında. Bu sebeble Türkiye de herkesimin sağduyulu olması gerekir. Yaşanan olaylarla ilgili iyi bir araştırma ve incelemelerin başlatılması gerekir. Aceleci bir yaklaşımla tarafların hedef gösterilmesine yönelik açıklama ve beyanattan imtina etmek gerekir. Bu olayın incelenmesi, araştırılması ve üzerine gidilmesi gerekir” dedi.

“BİRİLERİ SÜRECİ BAŞARISIZ KILMANIN HESAPLARINI YAPIYOR”

Çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışan çok ciddi kesimlerin olduğunu ifade eden Özdemir, “İnsan ticaretinden tutun uyuşturucu ticaretine kadar Türkiye’nin barışının sağlanmaması için çıkarlarını önceleyen çok ciddi kesimler var. Birileri süreci nasıl başarısız kılmanın hesaplarını, planlarını, provokasyonlarını yapıyor. Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde bu tür provokasyonların yaşanacağına dair bu tür üzücü olayların yaşanacağına dair endişelerimiz vardı. Çünkü seçim dönemlerinde gerginlik birilerinin işine yarıyor. Bu gerginliği oluşturmak için birilerinin bir çaba içinde olduklarını da gözlemliyorum” şeklinde konuştu.

Demirtaş’tan “Cevabı verilecektir” tehdidi 

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Yüksekova’daki olayların sorumlusu olarak devleti gösteren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü,  Kürt halkından ölümlere en büyük tepkiyi göstermelerini istedi. Demirtaş hükümeti tehdit ederek, “Olayların karşılığı verilecek” dedi. Demirtaş, “Barışa canımız feda ama bu zulme karşı da karşınızda göreceğiniz şey 7’den 70’e direniş için söz vermiş Kürt olacaktır. Karşınızda başka şey göremeyeceksiniz. Ölen yoldaşlarımızın cenazesine katılacağız. Hem cenazelerimize hem halkımıza sahip çıkacağız. Barışa ve sürece sahip çıkmak isteyenleri de Yüksekova’da yaşanan katliam vesilesiyle seslerini yükseltmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Ertuğrul Kürkçü ise, “Barışı hak etmeniz için bizi yenmeniz lazım diyorlar. Yeneceğiz sizi, her yerde yeneceğiz, sırtınız yerden kalkmayacak. AKP’nin kibrine, Tayyip Erdoğan’a buradan meydan okuyoruz. İstanbul’u dar edeceğiz. Adana’yı dar edeceğiz, İzmir’i dar edeceğiz. Zaten Kürdistan sana dar olmuş mezar olacak. Bu seçimler AKP’nin yıllardır başımızda estirdiği zulmün sona ermesinin başlangıcıdır” sözleriyle nefretini kustu. 

CENAZE TÖRENİNE DİKKAT!

Terör örgütü yandaşlarının çatışmada ölenlerin cenaze törenlerinde provokasyonu büyütmek istedikleri öğrenildi. BDP’li siyasetçilerin, bütün vatandaşları tepki amacıyla cenaze törenine davet etmesi bu iddiaları güçlendirdi. Cenazelerin PKK’lılara ait sözde mezarlıklara gömülmesi planlanırken, törene katılmayacak olan vatandaşların da tehdit edildiği belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23