• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakime hanıma 3’lü kumpas

Yeniakit Publisher
2015-01-22 08:04:00 - 2015-01-21 21:44:23
Hakime hanıma 3’lü kumpas

Öğrencilik yıllarında paralel yapının evlerinde kalan ve daha sonra bu yapının gerçek yüzünü gördükten sonra uzaklaştığı için hedef tahtasına konulan Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi’ye 3 ayrı kumpas kurulduğu ortaya çıktı. Çelebi, akıl hastasının şikayeti, müstear isimli bir e-posta ve zabıt katibinin hatası kullanılarak lince tabi tutulmuş.

SERKAN SANCAR/ ANKARA - Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi’nin  HSYK’ya gönderdiği savunma dilekçesinde ortaya çıkan gerçeklerde, Paralel yapının yargı mensupları, Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi’ye akla hayale gelmeyen kumpaslar kuruyor. Paralel yapı tarafından kullanılan “akıl hastası” Ş.D’nin Hakim Çelebi’ye yönelik şikayet dilekçesi bile ciddiye alınarak işleme konuluyor. Bir diğer kumpas da Çelebi’ye suçlamalarda bulunan, müstear isimli bir e-posta üzerine Çelebi hakkında işlem başlatılıyor. Linç operasyonu bununla da bitmiyor. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, adliyede görevli zabıt kâtibinin sehven yaptığı hatadan dolayı zabıt kâtibine değil, Hakim Çelebi’ye soruşturma açıyor.

Paralel Yapının yargı ayağının hedefinde olan Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi’ye kurulan kumpaslar paralel linçte sınır yok dedirtiyor. Öğrencilik yıllarında paralel yapının evlerinde kalan daha sonra bu yapının gerçek yüzünü gördükten sonra uzaklaşan Çelebi’ye yönelik linç operasyonunda, paralelci yüksek hakimler tarafından hukuk hiçe sayıldığı gibi skandal kararlara da imza atılıyor.  

AKIL HASTASININ DİLEKÇESİ İLE HAKİME SORUŞTURMA

Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi hakkında Ş.D isimli akıl hastasının HSYK’ya gönderdiği dilekçesinde “Hakime Hanım bana kötü davrandı. Benim akıl hastası olduğumu herkese söylemiş” şeklindeki ifadesi esas alınarak Çelebi hakkında soruşturma açıldı. 2802 sayılı yasanın 97. maddesinde akıl hastalarının dilekçelerinin işleme konulamayacağı hükmü yer alıyor olmasına rağmen Çelebi’ye soruşturma izni veren o tarihte paralel yapının güdümünde olan HSYK 3. Dairesi böylelikle büyük bir hukuk skandalına da imza atmış oldu.
   
MÜSTEAR İSİMLİ E-POSTA İLE HAKİME SUÇLAMA

Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi hakkında açılan bir diğer soruşturma da müstear isimli e-posta ile yapılan ihbarlar dikkate alınarak işlem başlatıldı. Kim tarafından atıldığı bilinmeyen ihbar e-postalarında Çelebi’nin sinirlendiğinde çevresindekilere dosya fırlattığı, sürekli olarak ihbar edeni azarladığı ve kırıcı davrandığı, katibi Halis Kurt’a kötü davrandığı yönünde iddialar yer aldı. Söz konusu iddiaları yerinde bulan paralelin güdümündeki yüksek hakimler nereden geldiği belli olmayan e-postayı ihbar kabul ederek Çelebi hakkında işlem başlattı.

“MESLEKTAŞ KÖKENLİ KARA PROPAGANDA”

Kime ait olduğu bilinmeyen maille hakkında soruşturma açılan Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi, avukatı aracılığıyla HSYK’ya sunduğu savunmasındaki şu ifadeler dikkat çekti. “Bu konudaki kanaatimiz, müvekkilim hakkında gönderilen dilekçenin kara propaganda amaçlı meslektaş kökenli gönderildiği yönündedir. Amaç kamuda yeni yöntem olan her kurumda olduğu gibi  itibar sarsıp planlanan yeni soruşturmalara zemin hazırlamaktır.”

KÂTİBİN HATASININ FATURASI HAKİME

Paralel yapının hedefinde olan Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi’ye kurulan bir diğer kumpasla da zabıt kâtibinin sehven yaptığı hatanın faturası Çelebi’ye kesilmek istendi. Yürütülen kovuşturmada bilgisine başvurulan tanıkların isimlerini zabıt kâtibinin karıştırması sonucu oluşan yanlışlığı evrakta sahtecilik olarak niteleyen HSYK içindeki paralelci yüksek hakimler, Çelebi hakkında “sahtecilik” suçlamasıyla soruşturma açtı. Söz konusu hatayı yapan zabıt kâtibine değil, yaşanan karışıklıkla hiçbir ilgisi olmayan Çelebi hakkında soruşturma açılması paralel yapının Çelebi’yi linç etmek uğruna her yolu denediğini gösteriyor.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23