• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakime hakaret içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusu! O kişi hakkında flaş gelişmeyi duyurdular

Yeniakit Publisher
2024-08-30 18:05:00 - 2024-08-30 18:35:28
Hakime hakaret içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusu! O kişi hakkında flaş gelişmeyi duyurdular

Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yeni doğanlarda topuk kanı alınmasına ilişkin açılan dava Kars Aile mahkemesi tarafından reddedildi. Sağlık Bakanlığı İstinaf’a başvuruda bulundu. Hakimler ve Savcılar Derneği, kararı veren hakim hakkında sosyal medyada ve hakaret içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Kars'ta bir aile yeni doğan bebeklerinden, topuk kanı alınmasına izin vermedi. Sağlık İl Müdürlüğü konuyu mahkemeye taşıdı. Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yeni doğanlarda topuk kanı alınmasına ilişkin açılan dava Kars Aile mahkemesi tarafından reddedildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI KONUYU İSTİNAFA TAŞIDI

Sağlık Bakanlığı, Kars Aile Mahkemesi'nin 'Yenidoğan Tarama Programı' kapsamında topuk kanı alınmasına ilişkin kararına karşı istinaf yoluna başvuru sürecinin başlatıldığını bildirdi.

HAKİME HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMLAR

Yaşanan olayın ardından, Kars Aile Mahkemesinde kararı veren hakim hakkında sosyal medyada hakarete varan paylaşımlar yapıldı. Hakimler ve Savcılar Derneği konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; "meslektaşımız hakkında sosyal medyada yapılan ve eleştiri boyutlarını aşan yorum ve paylaşımların asla kabul edilemeyeceğini, bu yorum ve paylaşımların Derneğimizce incelendiğini ve hakaret içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyunun bilgilerine arz ederiz." İfadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim Alkılıç

Hakim sağlık Bakanlığı'nın işine müdahale etmiş. En azından karar vermeden bakanlıktan bir görüş isteyebilirdi. Vatandaş yasak olsun demiş. Hakim doğru söylüyorsun yasaklayalim diye karar vermiş. Adliyelerde böyle çok tuhaf kararlar çıkıyor. Kimi hakim sosyal medya etkisiyle kararını değiştiriyor. Adalet bakanımız ise maaşallah adalette hiç sıkıntı yok diyor. Ama ben adalete maaşallah diyemiyecegim. Sayın bakanım kusura bakmasın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23