• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Hakim-savcıya zam rüşvet değil hak’

Yeniakit Publisher
2014-09-11 11:48:00 -
‘Hakim-savcıya zam rüşvet değil hak’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Hakim ve Savcıların maaşlarına zam yapılacağı açıklaması malum medyada ‘AK Parti Yargıyı ele geçirmek için maaşlara zam yaptı’ yaygarasına yol açarken AK Partili vekiller, “Bu zamlar HSYK seçimi öncesi rüşvet değil, haktır” dediler.

SİNAN KAYA / ANKARA - Hakim ve Savcıların maaşlarına yapılacak olan zam, muhalif medyayı ve paralel yapıyı iyice gerdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Hakim ve Savcıların maaşlarına yapılacak zam açıklaması kamuoyunda ‘AK Parti Yargıyı ele geçirmek için maaşlara zam yaptı’ yaygarasına yol açtı. AK Partili hukukçu vekillerden eleştirilere sert tepki geldi. 

“MADDİ DURUMLARI İYİ OLMALI Kİ İŞLERİ İYİ YAPSINLAR”

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Hükümeti döneminde tüm kamu çalışanlarının durumunun en iyi şekilde iyileştirildiğini kaydederek, “Hakim ve Savcıların maaşlarına yönelik yapılan iyileştirme çalışmaları ise uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu. Şimdi bazıları kalkıp bunu HSYK seçimlerine yatırım olarak nitelemesi kabul edilemez. Hakim ve savcıların maaşlarına yapılan düzenlemenin, zamanlama itibariyle HSYK seçimlerinden önce yapılması, 12 Ekim’de yapılacak olan HSYK seçimlerine bir yatırım olarak nitelendirilmesi doğru bir yaklaşım değil” diye konuştu.

“YARGI KİMSENİN VESAYETİ ALTINDA OLMAYACAK”

Ayrıca tüm kamu hizmetleri arasında yargının çok büyük bir yükü olduğunu belirten Uçar, “Oradaki çalışan insanların maddi durumu iyi olmalı ve çalışınca kafası hiçbir şeye takılmamalı. Özlük haklarına yönelik iyileştirme talepleri çok eskiden beri vardı. Hakim ve Savcılar, daha önceki Adalet Bakanımız Sadullah Ergin beye ve şimdiki Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a özlük haklarının iyileştirilmesi için sürekli taleplerde bulunuyorlardı. Sayın Bakan da bunu geçtiğimiz gün bu konuyu gündeme getirdi. Kimse bunun arkasında başka bir şey aramasın. Ayrıca şu anda yargıyı elinde tutan vesayet, yargı içinde kendi sistemini kurmaya çalışarak, her yolu kullanarak, oradaki nüfuzunu devam ettirmek istiyor. AK Parti olarak, yargı içinde yuvalanmış tüm vesayetleri temizleyip, yargıyı belli kesimlerin değil; milletin yargısı haline getireceğiz” dedi. 

“CÜZDANLA VİCDAN  ARASINDA KALMASINLAR DİYE”

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise hakim ve savcıların maaşlarına yönelik yapılan düzenlemenin asıl amacının, hakimlerin cüzdanları ve vicdanları arasında kalmamasını sağlamak olduğunu kaydederek, “Hakim ve savcıların özlük haklarına ilişkin iyileştirmeler, yargı mensuplarının daha iyi şartlarda çalışmalarını tesis etme zorunluluğunun bir sonucudur. Yargı mensuplarının özlük haklarına yönelik tüm çalışmalar, gündeme her geldiğinde, malum yakışıksız yorumlarla zaten karşılaşılmaktadır. Örneğin, 10 Ağustos öncesi olsaydı Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle, 30 Mart öncesi olsaydı Yerel Seçimlerle, 25 Aralık öncesi olsaydı da bu düzenleme benzer ifadelere maruz kalacaktık” şeklinde konuştu.

“GÜNDEMİMİZDE OLAN  BİR KONUYDU”

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, HSYK seçimleri için, paralel yapının ‘ölüm kalım’ şeklinde bir mücadele verdiğini vurgulayarak, “Paralel yapı ve AK Parti karşıtı diğer kesimler, her türlü kara propagandayı, her türlü ayak oyununu ve belden aşağı vurma gibi her türlü taktiği deneyeceklerdir. Yerel seçimlerde, 10 Ağustos’ta yaptılar ama başaramadılar. Şimdi artık ellerinde son bir koz kaldı o da HSYK seçimleridir. HSYK seçimlerini kazanmak için her türlü oyuna başvuran paralel yapı şimdi de Hakim ve Savcıların özlük haklarına yapılacak olan düzenlemeyi ‘AK Parti yargıyı ele geçirmek için böyle bir düzenleme yapıyor’ şeklinde çarptırarak ellerinden gelen her kara propagandayı yapacaklar. Ama kimse bunu farklı yöne çekmesin. Çünkü Hakim ve Savcıların özlük haklarına ilişken düzenleme uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu ve kamuoyuyla şimdi paylaştık. Bunu farklı yönlere çekmenin hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23