• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hainler istikrarı bozamayacak!

Yeniakit Publisher
2014-03-29 06:26:00 - 2014-03-29 01:48:40
Hainler istikrarı bozamayacak!

Devletin zirvesinde yapılan görüşmelerin ortam dinlemesiyle internete düşmesini “millete ihanet ve casusluk” olarak niteleyen iş dünyası temsilcileri, “Türkiye sahipsiz değil. Hükümetin yanındayız. Vatan namusumuz. Onu korumak boynumuzun borcu. Hainlerden hesap sorulmalı” mesajını verdiler

EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye’yi ayağa kaldıran ortam dinlemesine ilişkin ses kaydına iş dünyası temsilcisi sivil toplum kuruluşları (STK) ateş püskürdü. İş adamları; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında geçtiği iddia edilen görüşmelerin, ortam dinlemesi yapılarak internete düşmesini “vatan hainliği”, “millete ihanet” ve “casusluk” olarak nitelendirdi.

APAÇIK DÜŞMANLIK

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyenin her kim olursa olsun Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin açık düşmanı olduğunu söyledi. Ali Kopuz, “Devletin gizli görüşmelerini dinleyen ve internete aktaranlar Türkiye’nin düşmanıdır. Eğer bu dinlemeleri yapan bir cemaat, cemiyet, vakıf ya da dernek ise vatan hainidir. Kanun önünde bir gün mutlaka hesap verecekler. Tarih önünde yüzleri hep kara olacak” dedi.

BOYNUMUZUN BORCU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) da  özgürlükler ve demokrasinin üzerinde vatan olduğuna vurgu yaparak, “Vatan insanın her şeyidir. Namusudur. Vatanı korumak boynumuzun borcudur. Vatanımızı tehdit eden her türlü alçakça davranışı lanetliyoruz” ifadesini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) da, Türkiye Cumhuriyeti’nin gizli görüşmelerinin dinlenmesi ve servis edilmesini alçakça ve haince bir hareket olarak değerlendirdi. MÜSİAD açıklamasında, “İş dünyası, devletimizin içine düşürülmeye çalışılan gayri ahlaki ve gayrinizami seyirden son derece rahatsız” ifadesine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23