• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Habertürk ve Bülent Aydemir termik santral vetosuna kadar kafayı kuma gömmüşlerdi! Sebebi Turgay Ciner'in santralleri çıktı

Yeniakit Publisher
2019-12-04 23:40:00 -
Habertürk ve Bülent Aydemir termik santral vetosuna kadar kafayı kuma gömmüşlerdi! Sebebi Turgay Ciner'in santralleri çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vetosuyla Türkiye’nin en eski ve kirli santrallerinin 30 Haziran 2022 tarihine kadar havayı kirletme ve halk sağlığını tehdit etmesinin önüne geçildi. Akit'i hedef alan Habertürk ve tetikçi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vetosuna kadar sessizliğe gömülmesinin nedeni ise Turgay Ciner olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın veto ettiği ‘termik santral’ yasası olarak bilinen termik santrallere filtre takılmaması santrallerin bir süreliğine ‘üretim dışı’ kalmasını gerektiriyor. Bu da şirketler için milyonlarca dolar ‘kârdan zarar’ anlamına geliyor.

Kömürlü termik santrallere havayı kirletme izni veren ve Meclis'teki tüm partilerin 14 Şubat 2019’da aldıkları ortak kararla geri çekilen yasal düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis gündemine tekrar geldi. Düzenlemeye ilişkin madde, torba yasa içinde kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan veto etti

Ancak söz konusu madde, “Biz bunları böyle çalıştıramayız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz halkımızın zehirlenmesine müsaade etmeyiz. Bir tarafta halkım diğer tarafta sermaye var. Kimse kusura bakmasın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildi.

AK Parti grubu da torbadan ilgili maddeyi çıkardı. Böylece termik santrallerin havayı daha fazla kirletmelerinin önüne geçildi.

Şirketler neden filtre takmak istemiyor?

Filtresiz bacaların monte edilmesi, santrallerin bir süreliğine ‘üretim dışı’ kalmasını gerektiriyor. Bu da şirketler için milyonlarca dolar ‘kârdan zarar’ anlamına geliyor.

Öte yandan santrallere takılması planlanan bacaların tanesinin 12 milyon euro olduğu bildiriliyor. 

Habertürk ve Bülent Aydemir'in kafasını kuma gömme nedeni belli oldu

Sözde hassasiyete dayalı yayın yaptığı iddiasında bulunan Habertürk'ün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vetosuna kadar sessiz kalması dikkat çekti. Sessiz sedasız yasanın geçmesini bekleyen Habertürk, kamuoyundaki tepkiler ve Erdoğan'ın vetosu nedeniyle konuyu gündeme almak zorunda kaldı.

Kadın hakları üzerinden feminist propaganda yapan, cinsiyet özgürlüğü diyerek eşcinsel sapkınlara çanak tutan, PKK destekçisi bazı çalışanları bünyesinde bulunduran ve Akit'i sözde 'kadın hakları' üzerinden duyar kasarak hedef alan Habertürk ve tetikçi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in 'termik santraller' ile ilgili vetoya kadar kafasını kuma gömmesinin nedeni belli oldu.

Santrallerden ikisi Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner’e ait

Tartışmalara konu olan santrallerden ikisinin Show TV ve Habertürk TV’nin de sahibi olan Turgay Ciner'e ait olduğu ortaya çıktı. 

Turgay Ciner'in birisi Ankara/Nallıhan, diğeri Şırnak/Silopi’de olmak üzere filtresiz iki kömürlü termik santrali bulunuyor.

Sahibinin sesi Habertürk ve Bülent Aydemir'in cibiliyeti filtre tepkisini görmesine yetmedi

Turgay Ciner'in sahibi olduğu Habertürk'ün ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in ne kadar ilkeli ve dürüst olduğunu gözler önüne serdi.

Öte yandan bugünkü Para Gündem programında ise Aydemir'in termik santral tepkilerine yer vermediklerini itiraf etmesi manidar karşılandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

demir

Yani birileri,etkili ve yetkili olan birileri, Cinerlerin çıkarı için mi bu kanunu çıkarmış...ve aynı zamanda birileri bu kanunu çıkarttığı gibi cinerler için mi vetomu etmiş...haberiniz tutarsız gibi görünmekte...

iyi polis kötü polis

Tamamda filtresiz santrallere zaman tanıyan karara evet oyu veren AKPlilerdi. Gene kim kandırdı AKPlileri?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23