• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Güven, Doğu ve Güneydoğu’ya 250 milyarlık yatırım getirecek”

Yeniakit Publisher
2013-09-22 21:26:26 - 2013-09-22 21:27:05
"Güven, Doğu ve Güneydoğu’ya 250 milyarlık yatırım getirecek"

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu için çözüm sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde yatırımcılar, bu bölgenin illerinde ilk önce tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapacak. Şu an 250 milyar liralık bir yatırım bu bölgeyi bekliyor. Bölgede huzur ve güven ortamı tamamen sağlandığı takdirde bu para buraya gelecek” dedi.

AĞRI
Yıllardır PKK terör olayları ile anılan, nüfusunun büyük bölümünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı ancak güven ortamının yeterince oluşmamasından dolayı yatırımcıların kaygıyla baktığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini, çözüm süreci ile oluşacak huzur ve güven ortamı sayesinde büyük yatırımlar bekliyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde geniş mera ve çayır alanları bulunduğunu belirterek, güven ortamının oluşmasıyla bu alanların, tarım ve hayvancılığa açılacağını, bu sayede ekonomik kalkınmanın hızlı bir şekilde gelişeceğini ifade etti.
Yatırımların Doğu illerine gelebilmesi için bölgede huzur ve güven ortamının devam etmesi gerektiğini kaydeden Bayraktar, bölgeye yatırım yapmak isteyen çok sayıda iş adamı olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: “Huzur ve güven ortamı olmayan bir yere kimse gidip yatırım yapmak istemez. Devlet, teşvik etme çalışmaları yaptığı halde yatırımcı, güvenlik açısından kaygılı olduğu için gelip buralara yatırım yapmıyor. Çözüm süreci ile birlikte bu bölgelere yatırımlar gelmeye başladı bile. Bu yatırımlar, daha da gelmeye başlayacak. Çünkü ciddi bir talep var. Bu bölgelerde temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu için çözüm sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde yatırımcılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde ilk önce tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapacak. Şu an 250 milyar liralık bir yatırım bu bölgeyi bekliyor. Bölgede huzur ve güven ortamı tamamen sağlandığı takdirde bu para buraya gelecek. Bu yatırımın bu bölgeye gelmesini, iş adamlarının ve diğer müteşebbislerin bu bölgede yatırım yapmalarını istiyorsak, bölgede huzur ve güven ortamının devam etmesi lazım.”
Bayraktar, çözüm sürecinin Ağrı’da başta tarım ve hayvancılık olmak üzere, turizm, sanayi ve hizmetler sektörünün gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23