• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gurbetçiler artık evlatlarına sahip çıkıyor

Yeniakit Publisher
2013-03-07 21:59:00 - 2013-03-07 21:59:53
Gurbetçiler artık evlatlarına sahip çıkıyor

Avrupa’da ailelerinden zorla koparılıp Hıristiyan ailelere verilen Türk çocuklarıyla ilgili oluşturulan kamuoyu meyvesini vermeye başladı. Bilinçlenen gurbetçiler, artık ellerinden alınan yavrularına sahip çıkıyor.

EROL METİN/ANKARA
Avrupa’da ailelerinden zorla koparılıp Hıristiyan ailelere verilen Türk çocuklarıyla ilgili oluşturulan kamuoyu meyvesini vermeye başladı. Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları, Yurtdışındaki Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın girişimleri ve medyanın yayınları keyfi uygulamada bulunan batı ülkeleri üzerinde baskı oluşturdu. Bilinçlenen gurbetçiler, artık ellerinden alınan yavrularına sahip çıkıyor.
Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde “kötü muamele” iddiasıyla bakıcı aileye verilen 6 aylık Ece Kışla, mahkeme kararıyla ailesine teslim edildi. Konuyla ilgili Akit’e konuşan dede Fahri Kışla, torunlarına kavuşmalarında Türk hükümetinin konuyu gündeme getirmesinin etkili olduğunu söyledi. Almanya’daki Türklerin duruşmanın yapılacağı binaya akın ettiklerini ve kendilerine destek verdiklerini anlatan Kışla, “Ailem adına mutluyuz. Haksız yere çocuğumuzu aldılar. Torunumu geri almamız büyük bir birlik ve beraberlik içinde oldu. 500 Türk vatandaşı burada bize destek verdi. 5 saat boyunca bizimle beraber ağladılar, ayakta bizimle beraber beklediler. Adalet yerini buldu. Hakim de yanlışları gördü” dedi.
“BÖYLE OLURSAK
KARŞIMIZDA DURAMAZLAR”
Akit aracılığıyla torunlarına kavuşma sevincinin zeminini hazırlayan hükümet yetkilerine, derneklere ve medyaya teşekkür eden Kışla, “Başbakanımıza, bizi yalnız bırakmayan Sayın Bekir Bozdağ’a, size ve yanımızda yer alan herkese teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Böyle birlik ve beraberlik içinde olursak karşımıza kimse çıkamaz. Zor günler geçirdik. Allah diğer ailelerin başına getirmesin. İkizlerimizden birini annesinden kopardılar. Anne sütünden dahi mahrum bıraktılar. Bu durumdan Ece’nin ikizi de etkilendi” diye konuştu.
BOZDAĞ’I ALMANYA’YA
ÇAYA DAVET ETTİ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın gelini Yasemin Kışla’yı arayarak sevincini paylaştığını anlatan Fahri Kışla, “Sayın Bakanımızın bize büyük destekleri oldu. Mahkeme kararından sonra gelinim Yasemin’le konuştu. Gelinim Sayın Bozdağ’ı Almanya’ya davet etti. ‘Gelin çayımızı için’ dedi. O da ‘İnşallah gelirim’ cevabını verdi” ifadelerini kullandı.
“TÜRKLER BAKICI
AİLE OLSUN”
Avrupa’daki Türklerden bakıcı aile olmasını isteyen Kışla, “Burada haksız yere çocuğu elinden alınan birçok kişi var. Aileleri suçlu duruma düşürüyorlar. Türk vatandaşlar bakıcı aile olmak için gençlik dairelerine başvursun. Yoksa çocuklarımızı Alman ailelere veriyorlar. Öyle olunca da çocuklar örf ve adetlerini unutuyor, din konusunda sıkıntı oluyor” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23