• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günün iftar menüsü 13.05.2019 Ramazanın 8. günü

Yeniakit Publisher
2019-05-13 08:47:00 - 2019-05-14 10:09:54
Günün iftar menüsü 13.05.2019 Ramazanın 8. günü

Ramazan sofralarınızı süsleyecek birbirinden özel tarifler..

Çorbanın ana yemekle, yemeğin tatlıyla uyumu göz kamaştırıyor. Birbirlerine çok yakışan yemek tariflerini ramazan menüsünde sizlerle paylaşıyoruz. 

Yayla çorbası

Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5-6 su bardağı su
  • nane

Yapılışı

Tencereye pirinci ve suyu ekleyerek haşlayın. 

Ayrı bir tarafta yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Gerektiği yerde suyla açın.

Pirinçler haşlanınca sosu tencereye karıştırarak ekleyin.

10-15 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.

Tereyağı ve naneyi küçük bir tavada kızdırıp servis esnasında üzerine dökün.

Kağıt kebabı

Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 patlıcan
  • 1 domates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 10 tane arpacık soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • domates ve biber salçası
  • tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber

Yapılışı

Öncelikle soğanları ve kuşbaşı etleri tencereye alın. Sıvıyağı ekleyip kavurun. Etler suyunu saldıktan sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 10 dakika kadar yemeğin suyla pişmesini sağlayın. 

Bir kenarda patates,patlıcan, havucu ve domatesi doğrayıp etlerin üzerine dökün. Sebzeler yumuşayınca da bezelyeyi ve baharatları ekleyerek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. 

Kağıtlara porsiyonluk olarak ayırın. 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. 

Humus

Malzemeler

 

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Haşlamış olduğunuz nohutları blenderdan geçirerek üzerine bütün malzemeleri ekleyin ve püre haline gelene kadar geçirin. Eğer blendera sığmayacak durumdaysa, her malzemeyi yarım yarım koyarak, daha sonra kalanlara da aynı işlemi uygulayarak homojen bir karışım elde edin. 

İsteğe bağlı üzerine yağ ve pul biberle sos yapıp servis edebilirsiniz.

Şekerpare

Malzemeler

  • 250 gr margarin ya da tereyağı
  • 3-3,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya 
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • limon

Yapılışı

Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve ılıması için kenara alın. Margarini ve pudra şekerini küçük küçük parçalar haline gelecek şekilde yoğurun. İrmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Üzerine yavaş yavaş unu koyarak yoğurun. Eğer ununuz az geldiyse kıvamına göre artırın. 

Hamurdan parçalar alarak yuvarlayın. İsteğe göre bezelerinizin üzerine fındık koyabilirsiniz. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şekerparelerin üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz.

 - Bu menünün yanına soğuk bir limonata iyi gider. 

Bir önceki günün menüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23