• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günün fıkrası Mahmut Tanal'dan: CHP dini hassasiyetlerin güvencesi

Yeniakit Publisher
2021-12-20 01:46:00 -
Günün fıkrası Mahmut Tanal'dan: CHP dini hassasiyetlerin güvencesi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Müslümanlara iade-i itibar yapan AK Parti iktidarını muhafazakarlık üzerinden hedef alırken, 28 Şubat'ın baş mimarı CHP için, "84 milyonun yaşam tarzının, dini ve milli hassasiyetlerin güvencesi, CHP'dir." dedi.

 yeniakit.com.tr 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ahmet Davutoğlu'na yakın Karar gazetesinin manşet haberi üzerinden AK Parti iktidarını hedef almak isterken gülünç duruma düştü.

Karar gazetesi, Pazar gününün manşetinde, AK Parti iktidarını hedefe koyarak, "Dindar seçmen kaygılı" başlığını kullandı.

AK Parti'yi muhafazakarlık üzerinden hedef aldı

Karar'ın haberini Twitter hesabından paylaşan CHP'li Tanal, iktidar olduğu günden bu yana, Türkiye'deki bütün dini özgürlükleri yeniden tesis eden AK Parti iktidarını, "AKP'nin İslam'a zararı, 100 yılda telafi edilmez. AKP'yi 'muhafazakar' bir parti olarak tanımlamak, muhafazakar kesimlere hakarettir! " sözleri ile hedef aldı.

Kendi söylediğine kendi inanıyor mu?

"AKP, Milli Görüş'ün birikimiyle iktidara geldi, sonradan gömleği çıkarıp başka yerlere savruldu." diyen Tanal, 28 Şubat darbesinde inançlı insanlara yapılan zulmün baş mimarı, genel başkanının başörtüsü için, "Bir metrekarelik bez parçası." dediği, Türkçe ezan rezilliğinin müsebbibi CHP'yi, "Dini hassasiyetlerin güvencesi" ilan etti derek şu ifadeleri kullandı:

"84 milyonun yaşam tarzının, dini ve milli hassasiyetlerin güvencesi, CHP'dir. Türkiye'de başörtüsü yasağı sorunu tarihe karışmıştır. AKP kadrolarının yine din istismarlığına soyunmasına izin vermeyelim. Ekonomik krizden çıkışın tek yolu, AKP'den seçimde kurtulmaktır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

hiçbir kalb boş degildir ,muhakkak bunlarında bir dini vardır da ,hangisi oldugunu söylemiyorlar ,ama biz müslümanlara ve islama olan düşmanlıklarından bunların ,dininin ne olmadıgını en azından biliyoruz ,,LAİKLİĞİN türkçesini anayasaya yazmaktan kaçanların ,niyetinin ne oldugunuda biliyoruz ,talan ve partisi yani masadakiler aslında bir partidir adlarıda laiklik partisidir biz bunuda biliyoruz ,laikliği anayasaya koymakla herkes laik olmadı ,sadece sizler herkese laikmişgibi muamele ettiniz hala aynı kafadalar ,,biliyorlarki zalimlerin vede zulumun tek düşmanı islamdır ,,

1453

C ehalet H usran P arazitlerin 80 senedir yaptıkları rezillikleri zülmler anlatmakla bitmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23