• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güney: Hedef Erdoğan’sız hükümet

Yeniakit Publisher
2014-01-10 21:33:33 - 2014-01-11 08:07:43
Güney: Hedef Erdoğan’sız hükümet

Kamuoyunda “Ergenekon’un karakutusu” olarak bilinen Tuncay Güney, ABD ve İsrail’in taşeronluğuna soyunan Gülen cemaatiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HALİL YILDIRIM/ANKARA - 17 Aralık’tan beri yaşananları DYP eski Milletvekili ve emekli Yarbay Tevfik Diker’e değerlendiren Güney, cemaatin Erdoğan’sız bir hükümet hedeflediğini söyledi. Cemaatin arasında ABD’li bir grubun olduğuna işaret etti. Cemaatin tek sorun olarak Erdoğan ve ona bağlı ekibi gördüğünü belirten Güney, “Tayyip Erdoğan’sız bir hükümet isteniyor. Fakat Erdoğan dünya konjonktüründe işlerin nasıl döndüğünü biliyor. Tayyip Bey suçlu kavramına sokulmak isteniyor. Bu yaptıkları ilk yanlıştı. Tayyip Erdoğan’sız AK Parti planı 5 yıl önce organize edildi” dedi.

“AK PARTİ’YE KARŞI PARTİ KURACAKLARDI”

AK Parti’ye rakip olabilecek bir partinin bile kurulmak istendiğini, ancak daha sonra bundan vazgeçildiğini aktaran Güney, “4 bakan operasyonunun ucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a uzatılmak istendi. Zayıflatılmış bir başbakan. Son süreç; hükümetin baskılara dayanamayıp erken seçime gitmesi sağlanacak. Erken genel seçim son kozları olacak. Eğer Erdoğan’sız AK Parti planı tutmuyorsa, Hükümeti düşürün projesi devreye girdi. Bu herkes için son koz olacak. Kuklayı oynatanlar olayı sıcak tutun ve erken seçime gidilmesi için kamuoyunda siyasi platform oluşturun diyor. 5 yıldan bu yana AK Parti’ye karşı bir parti çalışması yapanlar, anketler sonucu barajı geçemeyeceklerinden dolayı parti çalışmasından vazgeçtiler” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK GİBİ GÜLEN’İ KORUMA KANUNU ÇIKARILSIN!”

ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’i eleştiren Tuncay Güney, “Türkiye’de Hoca Fethullah hakkında konuşamıyorsunuz. Eleştiren gazeteci veya kitap yazarları soruşturmaya uğruyor. O zaman Meclis, Atatürk’ü Koruma Kanunu gibi, Fethullah Hoca’yı koruma kanunu çıkarsın” değerlendirmesini yaptı.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23