• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güney Afrika'dan hayal kırıklığı yaşatan Hamas açıklaması!

Yeniakit Publisher
2024-05-20 23:55:00 - 2024-05-21 00:18:57
Güney Afrika'dan hayal kırıklığı yaşatan Hamas açıklaması!

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in "syokırım" suçu işlediği gerekçesiyle dava eden Güney Afrika Cumhuriyeti, hayal kırıklığı yaşatan bir açıklama yayınladı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın İsrailli ve Hamaslı yetkililer hakkında tutuklama talebinde bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Mücahid Hamas'ın 'suçlu' ilan edilmesini kabul ettiler!

Ramaphosa, "Uluslararası hukukun üstünlüğünü korumak, iğrenç suçlar işleyenlerin hesap verebilirliğini sağlamak ve mağdurların haklarını korumak için hukuk herkese eşit şekilde uygulanmalıdır" dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan, bebek katili Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın mücahid liderlerini bir tuttu. Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinwar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları olarak da bilinen askeri kanadının komutanı olan ve Deif adıyla da bilinen Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında da tutuklama emri çıkarılması talebinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

haluk cakmakci

daha ne bekliyorudnuz bunalrinki hepsi show..bosverin ne uluslararasi hukugu ne mahkemesi..gitsinelr binelrce dava var onlarin hesabini sorsunlar bride gozunuzde buyutunuz guney afrikayi

bilal

türkiye müdahil olarak hata etti. bunlardan hiçbir fayda gelmez müslümanlara. fetö için abd'ye verdiğimiz belgeler gibi hata yapıyoruz. yine belgeler sunacağız ve türkiye adıyla ucm'ye itibar kazandırmış olacağız. bıraksaydık güney afrikayla kendileri çalıp kendileri oynasaydı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23