• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündem Akdeniz ve Kıbrıs

Yeniakit Publisher
2014-12-06 08:51:00 - 2014-12-06 08:50:57
Gündem Akdeniz ve Kıbrıs

Yunanistan’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretinin ilk gününde Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Yunan mevkidaşı Antonis Samaras ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Kıbrıs, Doğu Akdeniz, mültecilerin durumu ve AB gibi konuların masaya yatırıldığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ - Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’na katılmak üzere Yunanistan’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile bir araya geldi. Davutoğlu, başkent Atina’da, 2 gün sürecek temaslarına, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas’ı ziyaret ederek başladı. Papulyas, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Söz konusu toplantıların, iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağını ifade eden Papulyas “Bu toplantılar iyi komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek toplantılardır. Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir” ifadesini kullandı.

PAPULYAS’A TÜRKİYE DAVETİ

Başbakan Davutoğlu da “Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip” karşılığını verdi. Davutoğlu, daha önce Dışişleri Bakanı olarak, Papulyas’ı Türkiye’ye davet ettiğini belirterek, şimdi bu davetini Başbakan olarak yinelemek istediğini kaydetti. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da hazır bulundu.

SAMARAS’LA DA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yunanistan’ın başkenti Atina temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile de görüştü. Başbakan Davutoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmesinin ardından, aynı bölgede bulunan Başbakanlık binasına yürüyerek geçti.Yunanistan Başbakanlığı Binası’nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, Kıbrıs meselesi, mültecilerin durumu ve Avrupa Birliği ile görüşmeler masaya yatırıldı. Yunan Başbakanı Samaras ile Başbakanlık Binasında bir araya gelen Başbakan Davutoğlu’na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da eşlik etti. Başbakan Davutoğlu, yaptığı ikili görüşmelerin ardından gerçekleştirdiği toplantıda, Akdeniz’de kimsenin tek egemen olamayacağını söyledi. Davutoğlu ayrıca, Batı Trakya Türkleri temsilcileriyle de biraraya geldi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23