• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gümüşel hakkındaki açıklama şaşırttı! Mahkeme "iftira", KADEM "adil" dedi

Yeniakit Publisher
2023-10-24 13:10:00 - 2023-10-24 13:11:31
Gümüşel hakkındaki açıklama şaşırttı! Mahkeme "iftira", KADEM "adil" dedi

KADEM'in avukatı, H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirildiğini iddia etti, mahkeme bunun iftira olduğunu söyledi. Mahkemenin kararının ardından KADEM'in açıklaması şaşırttı.

 yeniakit.com.tr 

Yusuf Ziya Gümüşel hoca efendi hakkındaki dava çelişkilerle dolu! Hocanın kızı H.K.G. kendisinin 6 yaşında evlendirildiğini ileri sürmüş ve hayatı boyunca cinsel istismara maruz kaldığını iddia etmişti. Ayrıca söz konusu iddialar doğrudan H.K.G.’nin değil, onunla görüşen psikiyatristin iddialarıydı.

Mahkeme, Gümüşel hakkında ilginç bir karar verdi. Hoca efendinin, kızını 6 yaşında evlendirdiği iddialarının yalan olduğu bizzat mahkeme tarafından tescillendi. Kızın 14.5 yaşında evlendirildiği ileri sürüldü.

Gümüşel hakkındaki isnatların bir kısmının iftira, bir kısmının doğru olduğuna hükmedildi. Bu sonuca nereden varıldığı bilinmezken, hocaya “kızını 6 yaşında evlendirdi” diyerek alenen iftira atabilen bir psikiyatristin diğer isnatlarının doğru kabul edilmesi büyük tepki çekti.

KADEM’DEN ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ

AK Parti’ye yakın Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) söz konusu mahkeme kararına ilişkin ilginç bir çıkış yaptı. Mahkemedeki tüm bu kafa karıştırıcı durum hakkında konuşan KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Işıl İlgin Oktay, “Bu önemli ve vahim davada yargılamanın adil bir şekilde gerçekleştirilerek ceza verildiğine inanmaktayız. Temennimiz, toplum vicdanını yaralayan bu türden olayların bir daha yaşanmamasıdır.” dedi.

Her şeye rağmen KADEM’in yargılamayı adil bulması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Mahkeme, KADEM’in avukatının “6 yaşında evlendirildi” şeklindeki iftirasını kabul yalan kabul edip iftirayı tescil ettiği halde KADEM’in hala “adil yargılama yapıldı” demesi tuhaf karşılandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan Çetin

Esselamün aleyküm.Sayın Akit ailesi!özellikle sizlere şükranlarımı sunuyorum ve Allah cc razı olsun diyorum. Gerçekten Allah cc rızası için var gücünüzle doğru bildiğiniz yolda canla başla çalışıyorsunuz.Bizde severek Akit TV yi ve Akit Haberi takip ediyorum. Bunun için sizlere devamlı bütün çalışmalarınızda güç kuvvet sağlık sıhhat ve afiyet vermesini Allah'ü Teâlâdan niyaz ediyorum. Selam ve dua ile Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşaAllah.Allah'ü Tealaya emanet olun.

Hasan Çetin

Bu KADEM nedir ne işe yarar şimdiye kadar bütün hal ve sözlerinde bizim kalbimizi incitiyor.Bizde İslami kadın hakları koruyucusu diye bağrımıza basıyoruz ama maalesef sol kesime destek çıkıyor. Allah cc razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızdan yar ve yardımcısı olsun.Bu KADEM'ede bir el atar inşaAllah.Selam ve dua ile Allah cc emanet olun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23