• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülenizm devletin resmi ideolojisi olmak istiyor!

Yeniakit Publisher
2014-04-26 10:25:00 -
Gülenizm devletin resmi ideolojisi olmak istiyor!

Yazarımız Burak Karen bugünkü yazısında, Gülen grubunun dini bir oluşum olmadığını belirterek, "Gülenizm dini bir oluşum değil, fakat Kemalizm’in yerini alarak devletin resmi 'ideolojisi' olma yolunda mesafeler kat ediyor. Gülenizm, sadece Kemalizmin içinde kalan, onun tariflerine uyan bir din anlayışını benimsemiyor, aynı zamanda Kemalizm’in devamı olmanın da peşinde" ifadelerini kullandı.

"Kemalizm’de de Gülenizm’de de yönetim güç merkezlidir. Güçlü olanla savaşılmaz ve güce itaat edilir" diyen Karen, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Farklı şeyleri söylemek uzlaşmadır, demokrasidir diye konuşup, kendinden farklı düşünenlere uzlaşma ve demokrasi kültürü adına ellerini uzatmayıp, retoriğinden cayıp birdenbire sivri dişli bir “jakoben”e dönüşürken bu korkuyu oluşturarak da iktidarlarını sürdürmek isteyenler, Cumhuriyet değerleri diye feveran edip, Cumhur’un reyine zerre kadar itibar etmeyen Kemalistler ve Gülenistler  azgın azınlık” güruhunun ülke temsilcisi oldular. 

Fakat halk ile el ele gönül gönüle olan, halkın dilini konuşanlar kazandı, sahte dostluklarla halkın arasına, gönlüne girmeye çalışanlar, ülkenin geleceğiyle ilgisi olmayanlar kaybetti.

Felaket tacirlerinin, batı işbirlikçisi bezirgânların fitne pazarlarında, kardeş kavgasından medet uman, kan emerek beslenen bu vampir anlayışlardan kurtulmadıkça, ülkemiz rahat yüzü görmez. İkinci rauntta da siyon ikizlerini yere sereceğiz inşallah.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23