• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen’in iadesi için DÜĞMEYE BASILDI

Yeniakit Publisher
2014-05-01 09:51:00 - 2014-05-01 09:51:08
Gülen’in iadesi için DÜĞMEYE BASILDI

Başbakan Erdoğan’ın, “Gülen ya iade ya sınırdışı edilmeli” sözlerinin ardından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de uluslararası sözleşmeleri hatırlatarak, ABD’den Gülen’in iadesini isteyebileceklerini söyledi. Av. Hüsnü Tuna ise, ABD’ye Gülen’e ait suç isnatlarının bildirilmesi yoluyla iade talebinin gerçekleşebileceğini ifade etti.

YENİ AKİT / ANKARA - 17 Aralık cunta girişiminin arkasında olduğu ortaya çıkan; yaşadığı Pensilvanya’dan Türkiye siyasetini altüst etmeyi başaran Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesine ilişkin harekete geçilebileceği bildirildi. Ülkeler arasındaki uluslararası sözleşmeleri hatırlatan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler katıldığı bir televizyon kanalında, Gülen’in iadesini isteyebileceklerini söyledi.

“ÜLKEYİ PARALEL YAPIYA YEM ETMEYECEĞİZ”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmayı de değerlendiren İşler, “Siyasi polemik içeren bir konuşmaydı” yorumunda bulundu. Konuşmanın Haşim Kılıç’a yakışmadığını belirten İşler, “Ben diyorum ki; Haşim Kılıç’a bu final hiç yakışmadı, böyle olmamalıydı” dedi. TGRT Haber’de gündeme ilişkin soruları cevaplayan İşler, 30 Mart seçimlerinin Paralel yapıyla hükümet arasındaki çatışmanın gölgesinde geçtiğini söyledi. Paralel yapıyı eleştiren İşler, “Biz bu ülkeyi paralel yapıya yem etmeyeceğiz, yem ettirmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler şunları söyledi:

“MÜCADELE HUKUK ÇERÇEVESİNDE SÜRÜYOR”

“17 Aralık operasyonunun hemen ardından 25 Aralık geldi biliyorsunuz, biz anında o zaman müdahale ettik. Başbakanımız yine çok kararlı ve cesur tavırlarıyla, biliyorsunuz bu paralel yapılanmanın en önemli ayakları bürokraside, özellikle emniyette ve yargıda HSYK değişikliği yaparak biliyorsunuz orada gerekli müdahaleleri yaptık, dolayısıyla, biz mücadeleye o günden başladık. Bazılarında şöyle bir yanlış kanaat var, yani genelde sanki işte seçimden sonraya bırakıldı, seçimden sonra bu işler yapılacak. Seçimlere kadar da zaten bürokraside özellikle yönetim kadrosundaki bu paralel yapının elemanları pasif görevlere alındı. Tabii bunlar hep hukuk dairesi içerisinde yapıyoruz, yani bir cadı avı kesinlikle başlatmadık, öyle bir düşüncemiz de yok, bunun da altını birkaç kez çizdik, kurunun yanında yaşı yakma gibi bir derdimiz yok. Ama biz elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumakla yükümlüyüz ve bunu yapacağımız konusunda da hiçbir tereddüt göstermeyeceğimizi defaatle açıkladık, seçimden önce de bunu yaptık”

“VATANINI SEVEN SAVCILARA İHTİYAÇ VAR”

“Şimdi 30 Mart seçimlerinde verilen mesajlardan birisi de paralel yapıyla mücadele meselesi. Tabii ki bu 30 Mart’ta halktan aldığımız güçlü destekle mücadelemizi şimdi çok daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. Tabii ki dosyalar, soruşturmalar açılıyor, savcılara gidiyor, burada vatanperver, milletini seven, ülkesini seven savcılara çok ihtiyaç var. Elbette ki bunlar gerekli davaları açtığı zaman bu yasal süreçler başlamış olacak”

“GÜÇ KAYBEDİYORLAR”

Fetullah Gülen’in iadesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan İşler, “Başbakanımızın bu konuda da bir açıklaması oldu, eğer durum onu gerektiriyorsa elbette ki o da olacak, yani olmayacak diye bir şey yok. Süreç nasıl gelişecek, onun nasıl olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama biliyorsunuz, ülkeler arasında uluslararası sözleşmeler var, Interpol var vesaire, eğer durum onu gerektirirse elbette ki biz iadesini de isteyebiliriz. Ama şunu herkesin iyi bilmesi lazım: bu yapıyla mücadele sonuna kadar yapılacak ve bu yapı devlette bitirilecek, bunu herkesin çok net bilmesi lazım. Ne kadar sürer onu bilemeyiz, ama şu an ciddi manada güç kaybettiler, bundan sonra da daha da kaybedecekler” şeklinde konuştu.

 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23