• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen’e yakalama kararı

Yeniakit Publisher
2014-12-20 07:47:00 - 2014-12-19 22:24:01
Gülen’e yakalama kararı

Hükümete yönelik 17-25 Aralık kirli komplolarını düzenleyen Paralel örgütle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul merkezli “paralel yapı” operasyonu kapsamında soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık 2014’te, Pensilvanya’daki şüpheli Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talep, Sulh Ceza Hakimliği’nce kabul edilerek, karara bağlandı ve Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

HABER MERKEZİ - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul merkezli “Paralel Yapı’’ soruşturması kapsamında, Pensilvanya’daki şüpheli Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık 2014’te, Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, ‘’Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fetullah Gülen’in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği’’ kaydedildi.

“GÜLEN HAKKINDA YETERLİ SOMUT BİLGİLERE ULAŞILDI”

Talep yazısında, halen Amerika’da yaşadığı belirtilen Gülen’in, ‘’Soruşturma kapsamında suç işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı ve uzun süreden beri yurt dışından olması sebebi ile kendisine ulaşılmasının mümkün olmadığı’’ ifade edildi. Yazıda, bu sebeplerle şüpheli Gülen hakkında, CMK’nın 94. maddesi uyarınca yakalama emri düzenlenmesi  talep edildi. Talep, Sulh Ceza Hakimliği’nce kabul edilerek, karara bağlandı ve Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında şu ifadelere yer verildi:

l Genel itibarıyla emniyet müdürlüğü ve özellikle İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, İstihbarat ve TEM müdürlüklerinde görev yapan şüphelilerin, devletin hiyerarşik yapısı dışında ayrı bir hiyerarşik yapı oluşturarak yasa dışı örgütlenme oluşturdukları, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, ekonomik, askeri ve idari mekanizmasına yön veren kadroların ele geçirilerek etkisiz hale getirilmesinin amaçlandığı görülmüştür.

l  Şüpheli Fetullah Gülen’in Samanyolu TV grubu ve Zaman gazetesinin genel olarak yayın ve yayım politikalarını belirlediği, bu şekilde kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı anlaşılmıştır.

l İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 soruşturma dosyasındaki bir kısım şüphelilerin, bu dosyanın da şüphelileri olduğu ve bu soruşturma dosyaları sonucunda yapılan işlemler nedeniyle şüpheli Fetullah Gülen’in kontrolünde bulunan basın ve yayın organlarında şüphelilerin sahiplenilerek yayınlar yapıldığı görülmüştür.

l Dershaneler konusunda, şüpheli Fetullah Gülen’in beyanının gazete ve televizyonlarda, belirtilen şekillerde, kamuoyu oluşturmak amacıyla kullanılarak haberler yapıldığı da belirtilen kararda, aynı zamanda dizilerin ‘karar kurulu’ bölümlerinde de bu olaylara yer verildiği ve şüpheli Hidayet Karaca ile şüpheli Fetullah Gülen arasındaki görüşmelerin inkar da edilmediğinin görüldüğü dile getirildi.

DAVUTOĞLU DA BAHSETMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Paralel operasyon sonrasında arama kararı çıkartılması tartışılan Fetullah Gülen için açıklamalarda bulunmuş ve kırmızı bülten çıkarılabileceği sinyalini vermişti.

GÜLEN'E 'DÖN' ÇAĞRISI

Paralel yapının lideri Fetullah Gülen’e Türkiye’ye dönme çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel. Hiç kimse sana ‘gelme’ demiyor. Çoktandır ‘gel’ diyoruz zaten” çağrısından sonra AK Partili vekiller de Gülen’e çağrı yaptı. Akit’e konuşan vekiller, Gülen’in bir an önce Türkiye’ye gelmesini ve uzaktan Türkiye’yi karıştırmaması çağrısında bulundular.

GEL ŞOVUNU TÜRKİYE’DE YAP

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu davetini ilk defa yapmadığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde de Fetullah Gülen’i defalarca Türkiye’ye davet etti. Yıllardan beridir yurtdışında yaşayan biri olan Fetullah Gülen’in ve ekibinin Türkiye’deki istikralı gidişin engellenmek istendiğini herkes biliyor. Ama Fetullah Gülen, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu davetini yine karşılıksız bırakacak. Gülen Türkiye’de faaliyetler yapıyorsa madem, gelsin halkla yüzleşsin. Eğer şov yapacaksa da gelsin Türkiye’de yapsın” dedi.

SÖYLECEK SÖZÜN VARSA TÜRKİYE’DE SÖYLE

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise kimsenin Türkiye’yi dışarıdan karıştırmaya hakkı olmadığını kaydederek, “Türkiye, dışarıdan hele hele Pensilvanya’dan yönetilecek bir ülke değil. Eğer Türkiye üzerinde bir sözün varsa gel Türkiye’de söyle. Fetullah Gülen’in cesareti, söyleyeceği sözü veya yaptırımları varsa buyursun Türkiye’ye gelsin. Dışarıdan laf atıp da ülkeyi karıştırma” şeklinde konuştu.

MOSSAD VE CIA İZİN VERMİYOR

Yurttaş, “Uluslararası ajanların, MOSSAD’ın ve CIA’nın himayesinde olan Gülen’in Türkiye’ye gelmesine izin verilmiyor. Gülen’in öncelikle bu yapılardan izin alması gerekir.” diye konuştu.

NEDEN GELMEDİĞİNİ ANLADIK

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da Fetullah Gülen’e bu süreçten önce de Türkiye’ye gelmesi için birçok çağrı yapıldığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce de Gülen’e Türkiye’ye gelmesi için sık sık çağrıda bulunuyordu. Ama Gülen hiçbir çağrıya olumlu karşılık vermedi. Biz de o zaman bu gelmemeleri farklı gerekçeler şeklinde yorumluyorduk. Ama bu süreçle Gülen’in Türkiye’ye gelmeyişinin asıl nedeni de öğrendik. Bu ülkeye ait olduğunu düşünen herkes, zor durumda da olsa ülkesinde olmalı.” ifadelerini kullandı.

ZOR GÜNDE CEMAATİNİ YALNIZ BIRAKMA

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan da Gülen’e Türkiye’ye gelmesi için çağrıda bulunarak, “İddialar arasında operasyonun Gülen’in konuşmasıyla başlatıldığı yer alıyor. Takip ettiğimiz kadarıyla soruşturmanın devamında Gülen’in de ifadeye çağrılması gündemde. Gel suçlamalara cevap ver. Cemaatinin mensuplarını neden yalnız bırakıyorsun. Gel bu zor günlerinde cemaatinin başında ol. Kaldı ki bir lidere yakışan, zor zamanda ekibinin başında olmaktır” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23