• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen'den operasyon açıklaması

Yeniakit Publisher
2014-12-15 10:05:00 - 2014-12-15 10:28:33
Gülen'den operasyon açıklaması

Pensilvanya’da yaşayan Fetullah Gülen, dün Türkiye genelinde paralel ihanet çetesine yönelik yapılan operasyonlara atıfta bulundu. Gülen, sohbetinde 'Çile ve Izdırap Hak Yolun Kaderidir' başlığı altında açıklamalar yaparak taraftarlarını teskin etmeye çalıştı.

Fetullah Gülen, Milletin seçtiği Cumhurbaşkanına ve hükümete karşı olmadık iftira ve karalama kampanyaları yaparak ülkenin huzuruna kasteden 'Paralel Yapı'ya yönelik dün yapılan operasyonlara  yayınladığı yeni konuşmasında yer verdi.

Gülen, ''İşte bu hadiseler başladıktan sonra 'Elhamdülillah, diyorum, demek ki arkadaşlarımız, yürüdükleri yolda tevhid mihrabına doğru yürüyorlarmış.. hedefleri Allah rızasıymış, i’lâ-yı kelimetullahmış.. evrensel insanî değerler üzerinde, bu ortak paydada insanları bir araya getirme cehdi, gayreti, azmi, misyonuymuş.” Onun için Allah (celle celalühu) adeta “Sizi de bu kadar hırpalayacağım!' diyor. Bazılarınız işin dışında, başkalarının çektiği şeyler karşısında ızdırap duyacaksınız.. birinin ağlaması karşısında ızdırap duyacaksınız. Bazılarınız da medrese-i Yusufiyeye atılacak, tevkif edilecek, istintaka tâbi tutulacak, mahkûm edilecek.'' diyerek imtihandan geçtiklerini savundu.

VEDA KONUŞMASI GİBİ: ESKİ CUMHURBAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanları’nın verdiği desteğe atıfta bulunan Gülen, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Abdullah Gül’den bahsederek verdikleri destekten dolayı tebrik etti.

Gülen ''Vakıa bazı kimseler destek oldular. Makamları cennet olsun. Turgut Özal merhum, vefatından evvel Asya’da gezdi; hatta arkadaşlar gitmedikleri zaman bana haber gönderdi: “Ben sizin için gidiyorum. Ne diye gelmiyor bu arkadaşlar?” diye. O Asya’daki devletleri dolaştı ve dedi ki “Ben bunlara kefil oluyorum.” Allah (celle celâluhu) ona öyle güzel bir iş yaptırdı ki, döner dönmez, bir iki gün sonra da ruhunun ufkuna yürüdü. Allah ona onu nasip etti ve binlerce insan gözyaşıyla cenazesine iştirak etti. Allah gönlümüzde ona verdiğimiz yere göre, öbür tarafta da onu serfirâz kılsın. Süleyman Bey belki 20 tane devlet başkanına mektup yazdı. Ben hiçbir devlet başkanının böyle yapacağına ihtimal vermedim, vermiyorum, bundan sonra da vermeyeceğim… Şimdi bunları görmezden gelmemek lazım; referans oldular. Bundan evvelki Cumhurbaşkanı da değişik yerlere telefon etti; gittiği yerlerde de söyledi. Allah onun da ecr u mesûbatını ziyade eylesin. Ama mesele bunların te’yid ve desteğiyle değildi. Esasen -sebepler planında- o işi götürecek, o boyunduruğa boyun verecek hasbi, fedakâr insanlar vardı'' dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23