• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen'den Erdoğan'ın "dön" çağrısına cevap!

Yeniakit Publisher
2014-03-11 09:50:00 -
Gülen'den Erdoğan'ın "dön" çağrısına cevap!

Fethullah Gülen son dönemde Türkiye'de yaşananlara ilişkin İngiliz Financial Times gazetesinde bir makale yazdı ve Başbakan'ın "dön" çağrısına da cevap verdi.

Fethullah Gülen, İngiliz iş dünyasının önemli yayın organlarından Londra merkezli finans dünyası gazetesi Financial Times'a son dönemde Türkiye'de yaşananlara ilişkin bir makale yazdı.

Gülen makalede Türkiye'nin, demokrasiyi kurtarmak için yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, Türkiye'nin ancak yeni bir anayasayla düzlüğe çıkabileceğini söyledi.

Fethullah Gülen herhangi bir politik partiyi desteklemekten de kaçınacağını ifade etti. Gülen, "Hiçbir siyasi partiyi ya da adayı desteklemedim. Bundan sonra da yapmayacağım." dedi.

AK PARTİ HÜKÜMETİNE AĞIR ELEŞTİRİLER!

'Türkiye'nin demokrasini koruması için yeni bir anayasaya ihtiyacı var' başlıklı yazıda, AK Parti hükümetine ağır eleştiriler de yönelten Fethullah Gülen, yazısında "Hükümetin yönetim kadrosundaki küçük bir grup ülkenin ilerlemesini haraca bağlıyor" görüşünü savundu. Türkiye'de, hükümete güvenenlerin desteklerinin çarçur edildiğini iddia eden Gülen, bu desteğin ve AB üyeliği fırsatının yitirildiğini savundu.

ERDOĞAN'IN "DÖN" ÇAĞRISINA CEVAP

Yazısında Erdoğan'ın 'ülkeye dön' çağrısına da cevap veren Gülen, "ruhani inzivasına" devam edeceğini söyledi.

Hizmet hareketinin, herkese eşit fırsat yaratmak için 1970'lerden bu yana çaba harcadığını kaydeden Fethullah Gülen, hareketin ülkenin yönetiminde ayrıcalıklı bir güç elde etmek amacında olmadığını belirtti.

Yazısında Erdoğan'ın 'ülkeye dön' çağrısına da cevap veren Gülen, ABD'de ruhani inzivasını sürdüreceğini, herhangi bir politik partiyi desteklemekten de kaçınacağını belirtti. Türkiye'de, demokrasinin oturması ve içinde bulunduğu olumsuz durumlardan kurtulması için dua ettiğini dile getiren Fethullah Gülen, temel demokratik ilkelerin kabul edilmesiyle Türkiye'nin bölge ve dünya için esin kaynağı yaratacak bir örnek olacağını belirtti.

ERDOĞAN "SENİN VATANIN TÜRKİYE" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan Burdur mitinginde "Ey hoca, ey hoca, eğer bir yanlışın yoksa, Prensilvanya'da durma. Senin vatanın Türkiye'yse, vatanına gel. Siyaset yapacaksan çık meydanlara siyaset yap. Ama bu ülkeyi karıştırma, bu ülkenin huzurunu bozma." demişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23