• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen örgütünün kasasına büyük darbe

Yeniakit Publisher
2014-03-28 13:46:00 -
Gülen örgütünün kasasına büyük darbe

Fetullah Gülen örgütüne yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding'e önceki gün yapılan Maliye operasyonunun ayrıntıları belli olmaya başladı.

Fetullah Gülen örgütüne yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e önceki gün yapılan Maliye operasyonunun, örgütün kasası olarak da nitelendirilen Mustafa Özcan'a yönelik olduğu öğrenildi. Fethullah Gülen örgütüne yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'in uzun süre başında bulunan Mustafa Özcan'ın, örgütün Fetullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olduğu kaydediliyor.

CEMAATİN KASASI

Yenişafak'ta yer alan habere göre; yetkililer, emekli vaiz olan ve İstanbul'da yaşayan Özcan için 'örgütün kasası' ifadesinin kullanıldığını belirtiyor. Cemaatin önde gelen isimlerinden olan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Takalan'ın da aralarında bulunduğu, çoğunluğu yurtdışındaki üniversite rektörlerinden oluşan cemaat mensubu bazı rektörlerinin bundan birkaç yıl önce Aydın Doğan'ı ziyaret ettiğini hatırlatan yetkililer, bu ziyaretin Mustafa Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirildiğini belirtiyor.

ARSLAN DA KAYNAK HOLDİNG'TE ÇALIŞTI

2006 yılında Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan'ın en yakın arkadaşlarından birisinin de yine bir avukat olan Kemalettin Gülen olduğunu dile getiren Tevfik Diker ise, "Kemalettin Gülen Fethullah Gülen'in amcasının oğludur. Kemalettin Gülen ile Alparslan Arslan'ın, Danıştay saldırısından önceki dönemde Cemaat'e ait Kaynak Holding'te avukat olarak çalıştıkları iddia edilmektedir. O dönemde Kaynak Holding'in başındaki isim Mustafa Özcan'dır" diyor.

VERGİ Mİ KAÇIRIYORLAR?

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından incelemeye alındı. Holdingin Üsküdar Bulgurlu Mahallesi Şafak İş Merkezi'ndeki binasında, akşam saatlerinde başlayan incelemeler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. İzmir'de, 1983 yılında Çağlayan Matbaacılık ile temelleri atılan Kaynak Holding, başta eğitim yayıncılığı olmak üzere, bilişimden turizme, kargo taşımacılığından tekstile, gıdadan perakende mağazacılığa kadar, 16 farklı sektörde, 23 şirketi ve yaklaşık 8 bin çalışanı bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23