• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gulaş çorbası tarifi: Gulaş nerenin yemeği? İşte orjinal Macar gulaş tarifi! Patatesli, dana gulaş tarifi

Yeniakit Publisher
2022-10-06 16:44:00 - 2022-10-06 17:07:08
Gulaş çorbası tarifi: Gulaş nerenin yemeği? İşte orjinal Macar gulaş tarifi! Patatesli, dana gulaş tarifi

Macaristan mutfağına ait olan dana gulaş haşlama tarifi merak edildi. Bizde sizler için gulaş çorbası nasıl yapılır?, Gulaş çorbası nedir, nerenin yemeği?, Gulaş çorbası malzemeleri nelerdir?, Gulaş çorbası yapımının püf noktası nedir? araştırdık. İşte iki farklı tarifle patatesli, dana gulaş tarifi - Gulaş çorbası tarifi, püf noktası, malzemeleri ve yapılışı. İsterseniz yanına BASMATİ PİLAVI TARİFİ yapabilirisiniz. Basmati tarifini de haberimize ekledik...

Gulaş çorbası nedir?

Gulaş Gulaş (Macarca: gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır.

Gulaş nerenin yemeği?

Macaristan mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan gulaş çorbası tarifi, evde yapılması mümkün, bol malzemeli bir çorba. Peki, gulaş çorbası nasıl yapılır? Suyunu az koyarsanız yemek olarak da servis edebileceğiniz gulaş çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

GULAŞ ÇORBASI TARİFİ

Gulaş çorbası malzemeler

250 gr dana eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarımsak
1,5 litre et suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tutam kimyon
Tuz

GULAŞ ÇORBASI YAPILIŞI

Eti ve tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğan ve kerevizleri ekleyin. Onlar kavrulunca etleri, tuzu, kimyonu ve sarımsakları ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Et suyunun yarısını ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin. Ardından et suyu, kırmızı biber, patates ve havucu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün. Yemeği ocaktan almadan 5 dakika kadar önce domates ve biberleri de ilave edin. Çorbanızı içi oyulmuş ekmeklerin içinde ve sıcak servis ettiğinizde daha lezzetli olacaktır.

İlginizi çekebilir → Kadayıf tatlısı: Cevizli tel kadayıf tarifi nasıl yapılır? Evde Tel kadayıf yapılışı çok kolay! Kadayıflı muhallebi tatlısı → TIKLAYINIZ

Balkan Usulü Patates Yahnisi ( Gulaş ) Tarifi İçin Malzemeler

3 baş kuru soğan
Yarım kilo patates
700 gram Dana Eti
Baharat
Tuz
Defne yaprağı
Kırmızı toz biber

Balkan Usulü Patates Yahnisi ( Gulaş ) Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce soğanları küçük küçük doğruyoruz ve yarım bardak suyla ocağa kapalı tencerede pişiriyoruz. Biz o sırada etleri küp küp doğruyoruz. On dakika sonra etleri de ilave edip karıştırıyoruz. İstediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Bu tarifte kuru maydanoz, tuzot, ve kara biber kullanıldı. Baharatları et ile birlikte ilave ediyoruz ve sıcak su döküyoruz(su, etin üzerinde olması lazım). Yavaş pişmesi gerekiyor, tencerenin kapağı hafif kaldırmış şekilde bir saat kadar pişiyor. Su ilave etmemiz gerekiyorsa sürekli sıcak su kullanmanız lazım, bir saat geçtikten sonra kırmızı biberi ve defne yaprağı da ilave ediyoruz ve on dakika daha yaprakla birlikte pişiyor, o sırada patatesleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz, yemeğe ilave ettikten sonra defne yaprağını çıkartıyoruz ve yine su döküyoruz ki patatesin iki santim kadar üstünde olacak. Yavaş pişecek patatesle birlikte yarım saat daha. 

Bu yemeğiyle birlikte pirinç pilavı da yapabilirsiniz. İsterseniz yanına BASMATİ PİLAVI TARİFİ yapabilirisiniz.

Basmati pirincinin pişmesi diğer pirinç türlerine göre daha uzundur. B, E ve K vitaminlerini içermesinin yanı sıra pişirirken iki katına çıkan pirinç, Diyabet hastaları tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Peki Basmati pilav nasıl yapılır? İşte basmati pirinç pilavı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

BASMATİ PİLAV TARİFİ

BASMATİ PİLAV MALZEMELERİ

1 su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

BASMATİ PİLAV YAPILIŞI

Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize koyup, ısıtıyoruz. Sonrasında pirincimizi ekleyip, 2-3 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlerimize sıcak suyumuzu ekleyip, tuzunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. suyunu çekene kadar pişirelim.

İlginizi çekebilir → Uyumadan önce için horlamayı bitiriyor! Evde horlamaya bitkisel çözüm → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23