• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Gül Yetiştiren Adam' konferansı

Yeniakit Publisher
2016-02-24 14:32:00 - 2016-02-24 15:14:50
'Gül Yetiştiren Adam' konferansı

Bayburt Üniversitesi tarafından “Gül Yetiştiren Adam” konferansı düzenleniyor.

Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu'nda düzenlenecek konferansta yazar-mütefekkir Rasim Özdenören "Gül Yetiştiren Adam" romanı kapsamında katılımcılarla düşüncelerini paylaşacak.

Yazar Asım Gültekin'in moderatörlüğünü üstleneceği konferans 04 Mart 2016 Cuma günü saat 14.30'da başlayacak. 2015 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında Edebiyat alanındaki ödül, "Gül yetiştiren adam"  Rasim Özdenören'e verilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde Özdenören için şunları ifade etmişti: "Sayın Rasim Özdenören; evet, ülkemizin en önemli edebiyatçılarından biridir, ama aynı zamanda kendisi '7 Güzel Adam'dan biridir. Bir neslin değil, adeta nesillerin ağabeyidir, benim de ağabeyimdir. Bir dava ve mücadele adamıdır. Sayın Özdenören Mavera Dergisi'nin çıkış gerekçesini ifade ederken, 'Tarihte hiçbir uygarlık ilkin bir edebiyat hazırlığı geçirmeden, kelam eğitimini tamamlamadan, yani düşünce söze, söz de eyleme dönüşmeden var olma ortamına kavuşamamıştır.' diyordu. Tek başına bu cümlenin dahi onun edebiyatla birlikte bir bütün olarak hayata bakışını da yansıtmaya yettiğine inanıyorum. Evet, kendisi 75 yıllık hayatına başarılı bir bürokrasi kariyeri, ki Devlet Planlama Teşkilatımızda uzun yıllar orada aldığı görevlerin hakkını verme dönemi oldu, onlarca hikaye ve deneme kitabı, çeviriler, binlerce gazete yazısı, her biri hala birer efsane olarak anılan edebiyat dergileri sığdırmayı başarmış bir abide isimdir. Sayın Özdenören'in eserlerinin yeni kuşakları da doyuracağına, aydınlatacağına inanıyorum."

Star Gazetesi'nin 2015'te 2'ncisini düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri'nde ise Necip Fazıl Saygı Ödülü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nuri Pakdil'in birlikte takdimi ile alan Rasim Özdenören kürsüye geldiğinde 'kısa konuşmak istiyorum, Sayın Cumhurbaşkanım yürüyüşünüz yeter' sözlerini dile getirmişti.

Özdenören, Diriliş, Edebiyat ve Mavera dergilerinde yazdığı yazılarla gönüllerde büyük bir yer edinmesiyle Türk Edebiyatı'na ve kültürüne önemli hizmetlerde bulunmuş önemli şahsiyetlerden biri olarak kabul ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23