• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü, kıyır kıyır, pratik gül tatlısı tarifi

Yeniakit Publisher
2022-03-31 15:17:00 - 2022-03-31 20:09:09
Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü, kıyır kıyır, pratik gül tatlısı tarifi

Sizlere çok kolay yapabileceğiniz iki tarif vereceğiz. Tam ölçülü, kıyır kıyır, pratik gül tatlısı tarifi...

Gül tatlısı tarifi

 Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Gül tatlısı tarifimize ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.  Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpalım. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açalım. Açtığınız hamuru çay bardağı ile keselim. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapalım. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım. Tüm hamur için aynı işlemi yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım. 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Bu tariften 24 adet gül tatlısı elde edilmektedir.

Cevizli gül tatlısı tarifi için malzemeler

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket (125 gram ) margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

İçine:

  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi (fındık)

Cevizli gül tatlısı tarifi nasıl yapılır?

İrmik, yoğurt, margarin, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu bir kaba boşaltıp yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve normal kıvamda bir hamur hazırlayalım. Hamur yoğrulduktan sonra 5 dakika kadar dinlenmesini bekleyelim. Ardından hamurun yaklaşık dörtte birini koparıp merdane ile açalım. Yaklaşık 3 mm kadar incelikte açtıktan sonra geniş ağızlı bir su bardağı yada daha iyisi çaydanlığın kapağı ile daireler keselim. Her bir dairenin dört tarafına fotoğraflarda görüldüğü gibi yaklaşık 3 cm lik kesikler atalım. Ortalarına birer kaşık ceviz koyup kesilen kanatları ortaya doğru katlayalım. Bu şekilde bütün hamuru açıp tek tek güllerimizi hazırlayalım. Yaklaşık 170 derece fırında kızarıncaya dek pişirelim. Diğer taraftan su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın az limon suyu sıkalım ve şerbeti soğumaya bırakalım. Tatlılar fırından çıkınca ılımış şerbeti sıcak tatlılara yavaş yavaş dökelim. Afiyet olsun…

Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

 (↓) Haberin detayları için (↓)TIKLAYINIZ

Foto - Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın. İrmiği ekleyip çırpın. Son olarak kavrulmuş kadayıf ve iri çekilmiş ceviz ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya yakın soğuk şerbeti dökün. 1-2 saat dinlendirin servis yapın. Afiyet oslun.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23