• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül, işadamlarının yüzünü güldürdü

Yeniakit Publisher
2013-04-20 21:24:00 - 2013-04-20 21:24:44
Gül, işadamlarının yüzünü güldürdü

Terör olaylarının son bulması için başlatılan barış süreci meyvelerini vermeye başladı. Muş 29 yıl, Bingöl ise 10 yıl aradan sonra cumhurbaşkanını ağırladı.

ŞÜKRÜ MACUN / ANKARA – Akit’e konuşan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu ziyaretler, yıllardır terörden dolayı yatırım yapılamamış bölgemizin, yatırımcılar tarafından fark edilmesi için çok önemli” dedi. Alimoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün böylesi kritik bir süreçte bölgeye gelmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “İdeolojik ayrıma bakılmaksızın tüm vatandaşlarımız cumhurbaşkanını bağrına bastı. Bu fotoğraf, barışa olan inancımızı daha da arttırıyor” şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinin ardından güneydoğuda ekonomik anlamda önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Alimoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti ardından yatırımcıların gözünün bu bölgeye çekileceğini kaydetti. Bu tür ziyaretlerin sıklaştırılması gerektiğini vurgulayan Alimoğlu, “Çünkü bu ziyaretler yatırımcılar için bölgenin güvenli olduğunun bir kanıtıdır. Yatırımcı kendisine güvenli yerler arar” dedi.
Çözüm sürecinin nihayete ermesi durumunda  Türkiye’nin ekonomik anlamda da büyük bir sıçrama yaşayacağını ifade eden TÜMSİAD Bingöl Şubesi Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Terör olaylarından dolayı güneydoğuya yıllardır yatırımcı bulamadık. Bundan sonra bu bölgeyi yepyeni bir süreç bekliyor. Ekonomik kalkınmayla birlikte istihdam da artacak” şeklinde konuştu.
Barış sürecinin dile getirilmesinin bile bölgedeki ekonomik hareketliliği arttırdığını belirten Alimoğlu, “Kalkınma Bakanlığı’nın verilerine göre, çözüm sürecinin dile getirilmesinin ardından teşvik belgesine olan talep yüzde 300 oranında arttı. Bu rakam bile, barış sürecini tamamladığımızda ekonomik anlamda neler kazanacağımızı gösteriyor”  ifadelerini kullandı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23