• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül: Haşim Bey’in tavrı beni üzdü

Yeniakit Publisher
2014-04-27 09:25:00 - 2014-04-26 21:38:00
Gül: Haşim Bey’in tavrı beni üzdü

Gül 6. defa gittiği Türkmenistan’da çiçeklerle karşılandı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un daveti üzerine Aşkabat’ta düzenlenen geleneksel Atçılık Bayramı dolayısıyla Türkmenistan’a gittiğini söyledi.

Bu yıl ki Atçılık Bayramı kutlamaları kapsamında bir ilke de imza atıldığına dikkati çeken Gül, ilk kez “Türkiye Cumhurbaşkanlığı Koşusu”nun da düzenleneceğini bildirdi. Gül, ziyareti sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile yapacağı görüşmede ikili ilişkilerde görüş alışverişinde bulunacaklarını dile getirdi.

İŞADAMLARIMIZ EN ÇOK İŞİ TÜRKMENİSTAN’DAN ALIYOR

Türkmenistan’da iş yapan birçok önemli yatırımcı ve iş adamıyla ziyareti gerçekleştireceğini belirten Gül, şunları söyledi: “Özellikle hatırlatmak isterim ki Türkmenistan’da Türklerin yaptığı projeler 50 milyar dolara yaklaşmıştır ve neredeyse Türkiye’nin en çok iş aldığı ülke Türkmenistan olmuştur.”

GÜL’DEN, KILIÇ YORUMU: ÜZÜLDÜM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta beraberindeki gazetecilere Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Gül, “Tabii devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın yaşanmaması lazım. Üzücü, üzüldüm doğrusu, Düşünceler ifade edilebilir, konuşulabilir ama farklı üslup içerisinde olursa şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor. Anayasal konuda bir itiraz varsa başvurulacak yer belli. Yüz ifademle ilgili yorumlara hayret ediyorum doğrusu, saptırıp istismar edilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında ise, ‘Kısa sürede netleşir, görüşürüz’ diyerek devam etti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23