• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül: Diyalog yolunun açılması sevindirici

Yeniakit Publisher
2013-06-13 22:00:00 - 2013-06-13 20:13:11
Gül: Diyalog yolunun açılması sevindirici

Rize ziyaretinin ardından Artvin’e geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı konusunda diyalog yolunun açılmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi

HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı’nda diyalog yolunun açılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Gül, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere dün geldiği Rize’den karayoluyla Artvin’e hareket etti. Gül, Çayeli ilçesi girişinde ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşları selamladı. Gül, Ardeşen Hükümet Konağı önünde vatandaşlara hitap etti ve “Her ne kadar Karadeniz Sahil Yolu kestirmeden illeri birbirine bağladıysa da tabii ki gönülleri birbirinden kopartmıyor” dedi.
“ŞİDDETE BAŞVURULARAK
YAPILAN GÖSTERİLER TASVİP EDİLMEZ”
Gül, Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ı ziyaret ederek, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı temsilcileri ve sanatçılarla görüşmesini değerlendirdi. Gül, “Bunlarla meselenin yürütülüyor olması ve böyle bir tartışmalı konunun böyle bir istikamete girmiş olması, sevindiricidir. Bütün dünyada da örnek izlenmesi gerekir. Demek ki problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk çerçevesi içerisinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir bu. O bakımdan memnuniyetle karşılıyorum, bu birkaç gün içindeki bu gelişmeleri” dedi.
Gül, protestoların her zaman yapılabileceğini belirterek, “Bunlar demokrasinin doğası gereğidir ama diğer insanları rahatsız edecek şekilde, çarşıları, caddeleri, ana meydanları, şehrin hayatını felç edecek şekilde, şiddet yanlısı ve yahutta şiddete başvurarak yapılan gösterileri tabii ki hiç kimse tasvip etmez. Nihayetinde bunlar kurallara ve kanunlara aykırıdır. Dolayısıyla onların nihayete erdirilmesini sağlamak da hepimizin, hem devlet görevlilerimizin hem de vatandaşlar olarak herkesin görevidir” diye konuştu.
“ÇOĞUNLUK KARAR VERECEK”
Bir gazetecinin “Görev süreniz dolmak üzere, sizi bundan sonra nerede göreceğiz. Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Bunları konuşmak için çok erken. Bunları daha sonra konuşuruz. Zaman zaman bu konuyla ilgili açıklamalar yaptım. Demokratik sistem dediğimizde, bu parlamenter olabilir, başkanlık şeklinde olabilir, bu nihayetinde bir tercih konusudur ama önemli olan bizim check balans dediğimiz dengeler vardır. Onların çok iyi olması ve o sistemin demokratik olma niteliğini, hukukun üstünlüğünü koruma niteliğiyle ilgili prensiplerin yerinde olursa o artık yeter. Onun ötesinde hangi sistem olacağı o nihayetle çoğunluğun karar vereceği bir şeydir” cevabını verdi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23