• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güçlü Türkiye yoluna devam ediyor

Yeniakit Publisher
2014-10-15 08:31:00 - 2014-10-14 21:41:54
Güçlü Türkiye yoluna devam ediyor

Singapurlu mevkidaşı ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin ekonomik krizlerden etkilenmediğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini kaydetti.

AKİT / ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Balkanlar ve Kafkaslar’da kriz yaşandığını hatırlatarak, Türkiye’nin bundan etkilenmediğine dikkat çekti.  Davutoğlu, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong’la ortak açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, Singapur ve Türkiye’nin ortak hedefleri olduğunu söyledi. Singapur’un Türkiye’ye verdiği desteği unutmadıklarını belirten Davutoğlu, “Asian bölgesinde en büyük kapıyı Singapur olarak görüyoruz. Singapur’un yaklaşımından büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

EKONOMİ KIRILGAN DEĞİL

Türkiye’nin çevresinde krizler çıktığını hatırlatan Davutoğlu, “Balkanlar ve Kafkaslar’da da kriz yaşandı. Hükümet olarak bunu atlattık. Dünyada ekonomik kriz yaşanırken Türkiye bundan etkilenmedi. Ülkenin geleceği açısından siyasi istikrar bir yatırımcı için en önemli kıstastır. Türkiye yatırımcılar için her zaman cazibe merkezi haline geldi. Çevremizde birçok ülke kırılgan ülke olmuştur ama bunlar Türkiye’yi asla etkilememiştir. Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. İstanbul’da iş yapan uluslararası firmalara baktığınızda İstanbul’un nasıl bir cazibe merkezi olduğunu görürsünüz.” dedi.

SİNGAPUR’U G20’YE DAVET ETTİK

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ise her iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasını görüştüklerini ifade ederek, “Bu da kısa sürede nihayete erecektir. Türkiye Singapur’u G20’ye davet etti. Dört gözle Antalya’daki bu toplantıya katılmak istiyoruz. Kültür alanında karşılıklı alışverişimiz var. Topkapı Sarayı ve Sultanahmet’i gördüm. 2004 yılında Topkapı Müzesi Singapur’a gelmişti. Şu anda modern bir müzede Singapurlu sanatçıların eserleri sergileniyor. Doktora öğrencileri karşılıklı eğitim alıyor. Ulaşım konusunda özellikle sivil havacılık çok önemli. İstanbul’da 40 milyon, Singapur’da 50 milyon yolcu iniyor. İstanbul’da bir havaalanı inşa ediliyor. Bizim de hedefimiz 150 milyon yolcu kapasitesi.” dedi.

İKİ ÜLKE BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR

İki ülke arasında yaklaşık 11 saatlik uçuş mesafesi bulunduğunu söyleyen Loong, “İki ülke arasında saat farkı var. Birbirimizi tamamlıyoruz. Singapur Türkiye’yi bir fırsat olarak görmekte. Türkiye de keza öyle. Benimle birlikte 20 şirket Türkiye’ye geldi. Bir şirketimiz Mersin’deki limanı işletiyor. Biz Singapur olarak bağımsızlığımızı kazandığımızda çok sakin bir bölge değildi. Asian bölgesi böyle değildi. Yatırımcılara çağrı da bulunduk. ‘Gelin bizim kalkınmamıza yardım da bulunun’ diye. ABD ve Japonya’dan birçok firma geldi. Türkiye’nin etrafında bazı sorunlar olabilir ama bu Türkiye’ye bakış açımızı değiştirmez.” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23