• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapmalı? Bağışıklık sistemi güçlendirmek için ne yiyip ne içelimi?

Yeniakit Publisher
2020-03-11 16:24:00 - 2020-03-11 16:24:49
Güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapmalı? Bağışıklık sistemi güçlendirmek için ne yiyip ne içelimi?

Bağışıklık sistemi nedir? Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Koronavirüse karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? soruları koronavirüsün dünyada yayılıp can almaya devam etmesiyle merak edilmeye başlandı. Bağışıklık sistemi güçlendirmek isteniyorsa ilk önce stresten uzak durulmalı. Bağışıklık sistemi güçlendirmek için ne yiyip ne içelimi? Güçlü bir bağışıklık istemi için protein tüketilmeli. Mercimek, bakliyat, fasülye, bezelye, nohut, kuru yemişler, hayvansal protein yenmeli, taze sebze ve meyve yenmeli.

Bağışıklık sistemi nedir? Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Sorusu koronavirüsün dünyada yayılıp can almaya devam etmesiyle merak edilmeye başlandı. Bağışıklık sistemi güçlendirmek isteniyorsa ilk önce stresten uzak durulmalı. Bağışıklık sistemi güçlendirmek için ne yiyip ne içelimi? Güçlü bir bağışıklık istemi için protein tüketilmeli. Mercimek, bakliyat, fasülye, bezelye, nohut, kuru yemişler, hayvansal protein yenmeli, taze sebze ve meyve yenmeli. 

Bağışıklık sistemi ücudu hastalıklara karşı koruyan bir savunma kalkanıdır. Bağışıklık sistemi vücuda girmeye çalışan tüm maddeleri tanır, ayrıştırır ve zararlı gördüklerini yok eder. Turuncu meyveler C vitamini, kırmızı meyveler antioksidanlar açısından zengin özellikle turuncu, sarı, yeşil meyvelerin bağışıklık sistemimizde önemli görevler üstlenmekte.

• Gripten koruyucu portakal mandalina greyfurt gibi turuncu meyveler çok iyi C vitamini kaynaklarıdır. Aynı zamanda iyi bir beta karoten kaynağı olan bu meyveleri tüketmeniz bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde oldukça etkili olacaktır. Bir diğer özelikleri de vücudun toksin atmasını sağlamalarıdır. Bu da vücudun direncini artırır.

• Sarı meyvelerden olan muz ve ayva da vücuda zindelik vererek yorgunluğu azaltır. İçeriğindeki antioksidanlarca vücut direncinin güçlenmesinde etkilidir.

• Yeşil meyvelere en güzel örnek kivi olacaktır. Portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini içerek bu meyve vücut direncinin korunmasında oldukça etkilidir. Ayrıca diğer yeşil bir meyve olan elma kivi gibi fitokimyasallarca zengindir. Bu meyveler yüksek miktarda antioksidan içeriği sayesinde savunma sistemini güçlendirir.

• Nar, üzüm, ahududu, yaban mersini gibi kırmızı meyveler de çok iyi antioksidan kaynaklarıdır. Bu meyvelerde C vitamini kaynaklı meyveler gibi vücut direncini sağlayarak hastalıklara karşı korumada oldukça etkilidir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asabi

siz camiye gidip bol bol namaz kılıp tövbe edin allah affetsin diye

Garip

Kelle paça sabah akşam aç karnı.:P
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23