• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gözleri Meclis’te

Yeniakit Publisher
2014-07-08 07:43:00 - 2014-07-08 07:19:50
Gözleri Meclis’te

Diyanet bünyesinde çalışan binlerce vekil ve fahri imam ile fahri Kur’an kursu öğreticileri kadro istiyor.

 MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA - Gerekli yeterliliğe sahip olduklarını söyleyen söz konusu mağdurlar, “Gözümüz Meclis’te. Şu an görüşülen Torba Yasa’da veya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce mağduriyetimizin giderileceğine inanıyoruz. Biz de bu vatanın evlatlarıyız. Kadro bizim de hakkımız” dediler.

KAYGILIYIZ


Vekil ve Fahri Diyanet Çalışanları Derneği Başkanı İsa Lord, “Bugün 2 bin 890 tane vekil imam var. Bilfiil görev yapan 2 bin 160 kişiyiz. Geri kalan arkadaşlarımızın ise görev süreleri yeni bitti. Şu an tekrar iş arıyorlar. Bizim de görev süremiz bitince biz de iş arayacağız. Maddi, manevi, ailevi çok büyük problemle karşılaşıyoruz. Kısa süreli görev yaptığımız için iş konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Gelecek kaygımız var. Boşanma derecesine gelen arkadaşlarımız var. Hatta boşanan arkadaşlarımız var. Evlenecek arkadaşlarımıza bayan arkadaşlarımız, ‘Kadroyu al öyle gel’ diyorlar. Bu şekilde daha onlarca problemlerimiz var” dedi.

UMUTLUYUZ

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Sözcüsü Kerim Düz ise, “Türkiye genelinde bugün fahri Kur’an kursu öğretici sayısı 15 bin iken bunun yaklaşık 3 bini atanma şartlarına haizdir. İsteğimiz, atanma şartlarına haiz 55 puan üstü KPSS ile güncel yeterliliği bulunan ve bir eğitim-öğretim yılı hizmet tecrübesi bulunan tüm kardeşlerimizin kadrolu veya sözleşmeli olarak atamalarının yapılması ve iş güvencelerinin sağlanmasıdır. Hükümetimizin, şu anda Meclis’te görüşülen Torba Yasa ile veya en kısa sürede bu konuda gereken adımları atacağını umuyoruz” açıklamalarında bulundu.

KARARLIYIZ

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Diyanet camiasının yetkili sendikası olan Diyanet-Sen’in Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, “Bu arkadaşların sorunlarının farkındayız. Emeklerinin karşılığını alabilmelerini bizler de gönülden istiyoruz. Gerek siyasilerle gerekse Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ile görüşmelerimizde bu arkadaşlarımızın taleplerini dile getiriyoruz ve kadroya geçirilmeleri hususunda yetkili sendika olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” demişti. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23