• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Göstermelik seçimin yemin töreninde konuştu! Beşşar Esed'den küstah çıkış

Yeniakit Publisher
2021-07-17 21:16:00 -
Göstermelik seçimin yemin töreninde konuştu! Beşşar Esed'den küstah çıkış

Suriye diktatörü Beşşar Esed, mayısta kazandığı açıklanan göstermelik devlet başkanlığı seçiminin yemin töreninde, muhalifleri "hainlikle" suçlayarak ülke topraklarının tümünde hakimiyet sağlayacaklarını iddia etti.

Suriye diktatörü katil Beşşar Esed, mayısta kazandığı açıklanan göstermelik devlet başkanlığı seçiminin yemin töreninde, muhalifleri "hainlikle" suçlayarak ülke topraklarının tümünde hakimiyet sağlayacaklarını öne sürdü.

Halkın en az yarıdan fazlasının sandığa gitme imkanının bulunmadığı ülkede, mayıs sonunda sözde seçimlerden yüzde 95 oy aldığı iddia edilen Esed, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib iline saldırılarını sürdürdüğü sırada yemin etti.

Uluslararası kamuoyunun eleştirdiği sözde devlet başkanlığı seçimini kazandığı ileri sürülen Esed, Şam'daki başkanlık saraylarından birinde rejimin milletvekilleri ve kendisini destekleyenlerin önünde yemin ettikten sonra konuşma yaptı.

Suriye'de rejim ordusunun yüz binlerce sivili katlettiği uluslararası raporlara yansırken Esed, 10. yılını geride bırakan iç savaşta "halkın desteğiyle zafere ulaştıklarını" savundu.

Esed, Suriye'de siyasi çözümü savunan ve rejimin tek taraflı hazırladığı 2012 anayasasına karşı çıkan Suriyeli muhalifleri ise "hainlikle" suçladı.

İç savaşta rejimin şiddete başvuran taraf olmadığını iddia eden katil Esed, destekçilerine ekonomik çöküşe sürüklediği ülkede yeni dönemde "yolsuzlukla mücadele" sözünü verdi.

Ülke topraklarının yaklaşık yüzde 60'ına hakim olan katil Esed, konuşmasında ülkenin diğer bölgelerini de ele geçireceklerini ileri sürerek, "Ordumuza inancımız ve onunla bütünlüğümüz güvenliği sağladı. Ordumuz şimdi olmasa bile diğer bölgeleri de temizleyecektir." dedi.

Esed konuşmasında, iç savaşta alıkoyduğu ve akıbetleri hakkında haber alınamayan yüz binlerce Suriyelinin durumuna ise değinmedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

BK

babasının oğlu hain teröristleri yıllarca kendi topraklarınızda himaye edip beslemedinizmi sıra sanada gelecek kendi halkına yaptığının bedelini çok ağır ödeyeceksin her şeyin vakti zamanı var

Müslüman türk

Yahu ahiretini hiçmi düşünmezdim zalim bu kadar masumun hesabını nasıl vereceksin 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23