• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google'den Dev Adım: Satın Alıyor!

Yeniakit Publisher
2024-07-16 21:26:00 - 2024-07-16 22:31:45
Google'den Dev Adım: Satın Alıyor!

Google, siber güvenlik şirketi Wiz'i 23 milyar dolara satın almayı planlıyor. Anlaşmanın kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Wiz Hakkında

Google, bebek katili İsrail'e destekte sınır tanımadı. Nimbus Projesi ile İsrail'in Filistin'deki yasa dışı yerleşimlerini genişletmesine ve Filistinliler hakkında daha fazla bilgi toplamasına imkan tanıyan Google, kesenin ağzını açtı. Şimdi de İsrailli bir siber güvenlik şirketi olan Wiz'e 25 milyar dolar yatırdı! Google'ın şimdiye kadarki en büyük satın alımı ile Gazze'de soykırıma devam eden İsrail'in hem ekonomisine hem de güvenliğine katkı sağlanacak.

2020 yılında kurulan Wiz, CEO Assaf Rappaport liderliğinde hızlı bir büyüme kaydetti. Şirketin değeri, mayıs ayında 12 milyar dolara ulaşmıştı.

Müşteri Portföyü

Wiz, Fortune 100 şirketlerinin yaklaşık %40'ına hizmet veriyor. BMW, Slack ve Salesforce gibi önemli müşterileri bulunuyor.

Büyük Bulut Şirketleriyle İşbirliği

Şirket, Amazon, Microsoft ve Google gibi büyük bulut sağlayıcılarıyla çalışıyor. Bu durum, Wiz'in pazar içindeki gücünü artırıyor.

Google'ın Önceki Satın Alımları

Google, daha önce siber güvenlik firması Mandiant'ı 5,4 milyar dolara satın almıştı. Ancak, şu anda birçok antitröst incelemesi ile karşı karşıya.

Antitröst Davaları

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a antitröst gerekçesiyle iki kez dava açtı. 2023'te açılan en son dava, satın alma uygulamalarını da kapsıyor.

Satın Alma İhtimali

Wiz ile görüşmeler, Google'ın birleşme ve satın alma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Şirket, rekabet kaygılarına rağmen bu adımı atmayı sürdürüyor.

Hubspot Görüşmeleri

Alphabet, Hubspot'u satın almak için de görüşmelerde bulunuyordu. Ancak bu süreç, son günlerde rafa kaldırıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Türkiye olarak biz alalım.

GOOGLE MAP te filistini göstermeyen, israilin üzerine gelince HOLOKOSTU UNUTMA diyen, filistine siyonist ambargo uygulayan SİYONİST ALOGI-PROPAGANDA KANALI GOOGLE TEHLİKELİ MUTLAKA YERLİ-MLLİ ARAMA KANALLARI oluşturulmalı

.................
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23