• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google.com ne kadar güvenli?

Yeniakit Publisher
2016-04-20 10:47:00 - 2016-04-20 11:11:52
Google.com ne kadar güvenli?

Günümüz internet çağını ve beraberinde sosyal hayatı yönlendiren Google’ın güvenli olmadığına dair iddialar ortaya atıldı.

Günümüz elektronik, internet çağını başlatan oluşum olarak göze çarpan Google, kimi profesörlere göre başlı başına bir Google Çağı meydana getirdi.

Kendisinden söz etmeye çok fazla gerek duymadan, internet üzerinde aradığımız her şeye sahip olan sistem, gün geçtikçe gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.

Peki, her gün düzenli olarak girdiğimiz, Alexa istatistiklerine göre dünya genelinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen site konumundaki Google, güvenli mi?

GOOGLE GÜVENLİ Mİ?

Gelişen internet çözümleri beraberinde, kullanıcılar her geçen gün internet korsanları tarafından sağlanan siber saldırılara maruz kalıyor.

Bu konuda Google üzerindeki servislerden de faydalanan internet korsanları, kullanıcıların girdiği pek çok web sitede tuzak kurmaya devam ediyorlar.

Kullanıcıların kafasında da en güvendikleri sitenin, gün geçtikçe güvensiz olmasına dair soru işaretleri meydana geliyor.

Bu süreçte bir Reddit kullanıcısı, Google’ın Güvenli Tarama Site Durumu Denetim Listeleri’nde, Google.com’un kısmen güvenli olduğunu keşfetti.

Bazı kullanıcıların, kötü amaçlı yazılımları bu web sitesi üzerinden indirdiğini saptadığını ifade eden Reddit kullanıcısı, internet sayfaları ziyaretçilerinin de bu yolla tuzağa sürüklendiğini belirtti.

Başta kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini elde etmeye yönelik saldırıların, büyük bir kısmının sitenin sağladığı servisler üzerinden sağlandığı Shift Delete'te yer alan bir haberde dile getirildi.

Google’ın Güvenlik Tarayıcısı’nın alt kısmında, kullanıcıların panik yapmamaları, son derece güvenli sitelerin bazen zararlı içeriklere maruz kalabildiklerini; fakat Webmaster’ın Güvenli Tarama Güvenlik Durumu’nu güncelledikten sonra, tehlikelerin tamamen geçtiğine dair ibareler yer alıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23