• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google Robotları tutmayı öğreniyor!

Yeniakit Publisher
2016-03-09 14:24:00 -
Google Robotları tutmayı öğreniyor!

Google'ın üzerinde çalıştığı yeni robotları, tıpkı bir bebek gibi hangi nesneyi nasıl tutması gerektiğini öğrenmeye çalışıyor ve tuttuğu nesneleri analiz ediyor. İşte detaylar!

İnternet=Google anlayışını bir köşeye atan çalışmalarına devam eden Google, son olarak yeni robot teknolojisi çalışmaları ile ilgili detayları aktardı.

Aktarılan bilgilere göre Google robotları şu an, bir insan gibi 2 parmağını kullanarak hangi objeyi nasıl tutması gerektiğini ve bu objeleri nasıl kategorize etmesi gerektiğini öğrenmeye çalışıyor.

Google, insansı robot kollarını deniyor!

Açıklanan bilgilere göre bu robot kollar, 2 metal parmağa sahip. Her ne kadar çok temel bir robot teknolojisi gibi görünse de bu Google robot kolları, beklenenden çok daha farklı bir amaç üzerine çalışıyor.

16-03/09/news_1-google-robotlari-tutmayi-ogreniyor.png

Üzerinde yer alan bir kamera ile robot kollar, hangi nesneyi nasıl tutması gerektiğini öğreniyor. Basit bir örnek vermek gerekirse; 2 parmağı ile yumuşak ve sert objeleri nasıl tutması gerektiğini, bu objeleri nasıl kategorize edeceğini ve bu nesnelerin şekillerini, boyutlarını ve karakteristik özelliklerini öğreniyor.

Bir bebeğin, ellerini yeni kullanmaya başlaması anlayışını taşıyan bu robot kollar, aslında tıpa tıp bu amaç için çalışıyor. Zira Google’dan gelen bilgilere göre bu çalışmanın amacı, robot beyninin, ellerini tıpkı bir insan gibi kullanıp kullanamayacağı ölçmek.

:: Google'ın üzerinde çalıştığı bu robot kollar ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23