• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google Play,reklam bulunan uygulamaları ayrı kategorilendirecek!

Yeniakit Publisher
2015-11-19 13:50:00 -
Google Play,reklam bulunan uygulamaları ayrı kategorilendirecek!

Uygulamalardaki reklamlardan bıkanlara müjde Google Play'den geldi. Google Play, artık reklam bulunan uygulamaların ayrı kategorilendiriliceğini duyurdu.

Android kullanıcılarının hepsi, Google'ın kendi uygulama platformu Google Play'i kullanıyor. Google Play uygulama indirme platformlarının arasında açık ara en iyi platform olmasına rağmen Google Play'de bulunan çoğu uygulama, indiren kullanıcıları reklamlardan dolayı deliye döndürüyor. Bildiğiniz gibi uygulama üreticileri ya çok fazla indirildikleri için Google Play'den para alarak geçimlerini sağlıyor ya da uygulamaları içerisine reklam yerleştirerek. Bu reklamlardan bıkan kullanıcılar, çoğu zaman indirdikleri uygulamanın içerisinde reklam olduğunu bilmediklerini dile getiriyor ve bu konuda şikayet ediyorlar. Google, bu şikayetleri sonlandıracak yeni bir sistem üzerinde çalıştığını belirtti.

Google'ın bildirdiğine göre Google Play'e gelecek olan yeni bir kategorilendirme sistemiyle birlikte uygulama indirme platformunda bulunan reklamlı herhangi bir uygulama, Google tarafından "Reklamlı Uygulamalar" kategorisine dahil edilecek ve uygulamanın bilgileri arasında içerisinde reklam olduğu belirtilecek. Böylece uygulamayı indirmeye niyetli olan kullanıcılar, uygulamada reklam olduğunu bilecek ve kararlarını bilinçli bir şekilde yeniden gözden geçirebilecekler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23