• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Giyilebilir sandalye ile tanışın

Yeniakit Publisher
2016-01-25 09:55:00 -
Giyilebilir sandalye ile tanışın

Archelis adını alan giyilebilir sandalye, uzun saatler boyu ayakta çalışan kimseler için geliştirildi. Japonya'da üretilen bu fonksiyonel ürüne yakından bakın.

Uzun saatler boyunca oturulan işler oldukça yaygın. Bankacılık, internet medyası gibi sektörler bu konuya örnek gösterilebilir. Bu sektörlerde çalışan kimseler için uzun süre oturmak yerine ayakta çalışılması için geliştirilen masalar ve bazı küçük püf noktaları var: örneğin, ara verip bir müddet yürümek gibi. Ancak tam tersi çalışma şekilleri de söz konusu elbette…

Cerrahlar bu noktada akla gelebilir. Ayakta gerçekleştirilen operasyonlar kimi durumlarda 10-15 saate varabilir. Elbette bunun doğal sonucu olarak da ciddi yorgunluk belirtileri günyüzüne çıkabilir.

Japonya’da bir kalıp firması, önde gelen bir mühendislik kuruluşu ve üniversite ortaklığı ile yürütülen çalışma sonucunda bu konuya ilginç bir çözüm getiriyor yaklaşıyor…

Giyilebilir sandalye Archelis

Archelis adını alan giyilebilir sandalye, uzun saatler boyu ayakta çalışan kimseler için geliştirildi. Daha çok cerrahlar için tasarlandığı kaydedilen bu ilgi çekici ürün, ayakta daha az yorulmayı sağlıyor. Giyilebilir sandalye, basit bir şekilde bacaklara geçiriliyor ve yürüme, eğilme gibi hareketlere de izin veriyor. Ayrıca oturmayı da mümkün kılıyor.

Haberin devamında izleyebileceğiniz video, ürüne dair ilgi çekici detaylar içeriyor. 2016 yazında satışlarına başlanması planlanan Archelis’in fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi verilmiş değil.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23