• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezicilerin imamına şok! Kuran meali yasaklandı

Yeniakit Publisher
2023-02-22 09:39:00 - 2023-02-22 10:55:43
Gezicilerin imamına şok! Kuran meali yasaklandı

Gezicilerin imamı olarak tanınan İhsan Eliaçık'ın Yaşayan Kur'an Türkçe Meal-Tefsir isimli çalışmasına “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içerdiği” sebebiyle basım yasağı ve toplatma kararı verildi.

Gezi Parkı'nda Mustafa Kemal posteri ile terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yan yana açılması hakkında "Övünülecek bir olay" açıklamasıyla halen hafızalardaki yerini koruyan İhsan Eliaçık’ın “Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir” adlı kitabı için basım yasağı ve toplatma kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içermesi” gösterildi.

Diyanet dava açmıştı

Eliaçık’ın mealinin yasaklanması için Diyanet başvuruda bulunmuştu.
Ayrıca mahkeme kararında "İslam dini açısından sakıncalı" ifadesinin geçmesi laik çevrelerin kudurmasına yol açtı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Özgür düşünce düşmanlarına

Anılan meal aleyhinde ve yasak kararından yana burada itham ve iftirada bulunanlar, sizin diyanetin camilerinde Müslümanca dua yapmak özgürlüğünüz bile yok iken, amacı İslam'ın toplum tarafından yaşanmasını engellemek olan diyanetin bu kararına alkış tutmanız ne kadar da cahilcedir. Mesela, imamlarınız cuma günü, "Allah'ım, devletimizi her türlü bela ve musibetten koru" derken, siz de buna ek olarak, "Allahım, devletimizi bir de ıslah et, sana tuğyan etmekten vaz geçmesi ve senin yasalarına saygı duyması için bize yardım et" gibi dualar da yapabiliyor musunuz?

ömer

ne imamı ya bu zat ramazanda bodrumda karı kovalımıyormuydu gazetelerde resimleri vardı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23