• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezici Şansal yine işbaşında

Yeniakit Publisher
2015-01-13 08:07:00 - 2015-01-12 21:31:55
Gezici Şansal yine işbaşında

Gezi olaylarınıa açıkça destekleyen Barbaros Şansal, yine İslam düşmanlığına soyundu.

UFUK AKAY / ANKARA - Gezi provokasyonları ve 17-25 Aralık darbe girişiminde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla aktif rol oynayan eşcinsel modacı Barbaros Şansal’ın, Fransa’da yaşanan saldırıdan sonra İslam düşmanlığı ortaya çıktı. Saldırının ilk gününden itibaren İslam’ı karalama kampanyasına yeltenen eşcinsel modacının tweetlerine sosyal medyadan ve ilahiyatçılardan tepki yağdı.  Gezi parkı provokasyonunda ön sıralarda yer alan ve Twitter üzerinden toplumda infiale yol açan paylaşımlarda bulunan eşcinsel modacı Barbaros Şansal, şimdi de Fransa’da yaşanan olaylar üzerinden İslam’a saldırdı. Şansal’ın paylaştığı İslam karşıtı tweetlere sosyal medyadan ve ilahiyatçılardan tepki yağdı.

“EŞCİNSEL MODACININ  İSLAM DÜŞMANLIĞI”

Barbaros Şansal, Fransa’nın Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen’in “Fransa’ya savaş ilan edenler, İslamcıların ta kendisi” şeklindeki tweetini paylaşarak açıkça eylemi gerçekleştiren saldırganları İslam ile bağdaştırdı. Şansal, başka bir paylaşımında El Nusra, El Kaide, Hamas, Boko Haram, İbda-C ve IŞİD’in İslam ürünü olduğunu söyledi. Bilinçli bir karalama kampanyası yürüten modacı Şansal’ın bu paylaşımı, hoşgörü dini olan İslam’ın terör ile iç içe olduğu şeklinde bir algı oluşturma çabası olarak değerlendirildi.

“DİN GÜNAH KEÇİSİ HALİNE GETİRİLEMEZ”

Konuyu Akit’e değerlendiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Eyüpoğlu, bireysel olarak işlenen suçlardan dolayı bir dinin günah keçisi haline getirilemeyeceğini söyledi. Eyüpoğlu, “İslam’ın şiddet ile ilişkilendirilmesi mümkün değildir. Her dinden şiddete bulaşmış kişiler olabilir. Dinlerin en önemli özelliği evrensel ahlak ilkelerini içinde barındırmalarıdır. Bu nedenle hiçbir din kötülüğü meşru göstermez. İslam dinini karalamaya çalışmak için bahane arayan kişilerin Fransa olayından sonra sergilemiş olduğu tutumu (İslam’ı ve masum Müslümanları karalama kampanyasını) şiddetle kınıyorum” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23