• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezici korkaklar

Yeniakit Publisher
2014-09-25 11:14:00 - 2014-09-25 11:24:07
Gezici korkaklar

Sokaklarda vandalizmin sınırlarını zorlayan, klavye başında kahraman kesilen “gezi çapulcuları” yakayı ele verdiklerinde ne denli korkak olduklarını gözler önüne seren yol ve yöntemlere başvuruyor. Emniyet Genel Müdürlüğü-Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Gezi Zihniyeti’nin sosyal medyadaki iğrenç kampanyalarını düzenleyen ve iştirak edenlere yönelik takibi, vandalların ne kadar korkak ve aptal “yaratıklar” olduğunu gösteren çok ilginç olayların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, “Gezi Zihniyeti”nin sosyal medyadaki iğrenç kampanyalarını düzenleyen ve iştirak edenlere yönelik takibinde, vandalların ne kadar korkak ve aciz “yaratıklar” olduğunu gösteren çok ilginç yaklaşımların ortaya çıkmasını sağladı.

“Dönemin Başbakanı” Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iğrenç hakaret ve iftira kampanyaları yürüten vandallar, teknik çalışma sonucu adresleri tespit edilince ve yargıya sevkleri gerçekleşince traji-komik “savunma” üçkâğıtlarına başvuruyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DEĞİL DEARKADAŞIM RECEP’E HAKARET ETTİM!..

Sosyal medyada Tayyip Erdoğan’a rezil hakaret ve iftiralarla saldıran grubun bazı üyeleri, yasal takibata takılınca “Aslında Tayyip olarak Başbakan Erdoğan’ı kastetmemiştim, Tayyip aslında bir arkadaşım, ona kızdım, böyle yaptım!” yollu komik savunmalara girişiyor. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gündüz, iddianamesinde bu durumu şöyle yansıtıyor:  “Sanık  E.D. sözkonusu hesabın kendisine  ait olduğunu ancak Tayyip olarak kastettiği kişinin soy ismini, telefon numarasını ve Antalya’da ikamet ettiği adresini bilmediği ‘Tayyip’ isimli bir arkadaşına hitaben yazdığını ve üzerine atıl suçları kabul etmediğini beyan ettiği…”

Savcı İbrahim Gündüz komik savunma hakkındaki hukuki değerlendirmesini ise şöyle ifade ediyor: “Her ne kadar şüpheli Tayyip olarak yazdığı şahsın arkadaşı olduğunu, Başbakan’a hakaret etmediğini beyan etmiş ise de şüphelinin bu savunmasının kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olarak yapmış olduğu anlaşılmakla şüphelinin savunmasına itibar edilmemiştir. Şüphelinin savunması, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nden celp edilen inceleme tutanağı, şüphelinin sosyal medya hesabından temin edilen görüntüler ve tüm dosya kapsamında şüphelinin Başbakan olarak görev yapan mağdura yönelik olarak çeşitli tarihlerde birden fazla hakaret ettiği anlaşılmaktadır.”

HAPİS CEZASI!

Bu tür komik savunmalarda bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesindeki “Kamu Görevlisine Karşı Görevinden Dolayı Hakaret’ten dolayı bir yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep ediliyor. Suç alenen işlendiği için ceza, altıda bir oranında arttırılıyor. Savcının işaret ettiği TCK Madde 43’de suçun zincirleme şekilde işlenmesi halinde cezanın dörtte birden dörtte üçe kadar arttırılmasını hükme bağlıyor. Savcı Gündüz, komik savunmanın sahibi için TCK 53. Madde uyarınca “kamu görevlerinden yasaklama” da istiyor.

Emniyet yetkilileri, Sosyal Medya’daki “gezici” ve “paralel” yapılanmalara yönelik çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirtiyorlar.


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23