• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezici Koç’un ödülü ayağına geliyor

Yeniakit Publisher
2013-10-10 21:25:25 - 2013-10-11 11:36:59
Gezici Koç’un ödülü ayağına geliyor

Divan Otel’de Gezicilere verdiği destekten dolayı ödüllendirilen Koç, Münih’teki törene gitmeyince; ödül PKF Hotelexperts yetkilisi Michael Widmann tarafından Türkiye’ye getiriliyor.

HABER MERKEZİ
Koç Holding yöneticileri; sahibi olduğu Divan Oteli’ni Gezi çapulcularına açtığı gerekçesiyle kendisine verilen ödülü almaya gitmedi. Önceki akşam Münih’te yapılan ödül törenine şirket yöneticilerinden katılım olmadı. Törende konuşan PKF Hotelexperts yetkilisi Michael Widmann, Gezi olaylarını “başkaldırı” olarak değerlendirdi, ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Semahat Arsel’e ileteceklerini açıkladı.
“BASKIYA RAĞMEN MİSAFİRPERVERLİK”
Widmann; Koç ailesini, baskı altında olmalarına ve büyük bir ekonomi riskini üzerlerine almalarına rağmen gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle ödüle layık gördüklerini söyledi
“TÜRKİYE’DE BİR BAŞKALDIRI YAŞANDI”
Widmann; Gezi’ye iyi veya kötü diyemeyeceklerini, fakat Türkiye’de bir başkaldırı yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
“Bu Almanya’da da olur. Büyük fark ise Koç Ailesi’nin hotelin kapısını kapatacağına açması ve insanlara bu misafirperverliği göstermesi. Bu ödül sadece ticari kaygı gütmeden, gelecekte ne olur hesabı yapmadan, ortaya çıkabilecek sorunları göze alarak yardıma muhtaç insanlara kapılarını açmış olması ve gösterilen sivil cesaret dikkate alınarak verilmiştir”
“ÖDÜLÜ İSTANBUL’A BEN GÖTÜRECEĞİM”
Widmann, bir gazetecinin “Diğer kategorilerdeki ödül sahipleri buradayken Divan Oteli için verilen ödülü almaya neden kimse gelmedi?” sorusuna, “Ali Koç ve Semahat Arsel ödülü seve seve kabul ettiklerini, ödülü almaya da Divan Otelleri Genel Müdür Yardımcısı Richard Appelbaum’un geleceğini bildirdiler. Fakat son gün Appelbaum’un rahatsızlığı nedeniyle burada olamayacağı iletildi. Ödülü ben kendim İstanbul’a götüreceğim” dedi.
ÇAPULCULARA OTELİNİ AÇTI, ÖDÜLLENDİRİLDİ
Gezi Parkı olayları esnasında polisle çatışan ve ortalığı savaş alanına çeviren çapulculara kapılarını sonuna kadar açarak yardım ve yataklık eden Koç Grubu’na ait Taksim Divan Otel, Almanya Münih merkezli PFK Hotel Experts adlı dernek tarafından ödüllendirilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23