• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezi tutmadı yine PKK sahnede

Yeniakit Publisher
2014-06-09 08:35:00 - 2014-06-09 07:39:39
Gezi tutmadı yine PKK sahnede

Gezi çapulcularının eylemlerinden istedikleri sonucu alamayıp, onlardan ümidi kesenler, yine PKK’ya döndüler. Yeniden sahneye sürülen PKK’lı militanlar, Lice’de yol kesip, sivil vatandaşları kalkan olarak kullanarak, askerlere ateş açtılar. PKK’lı teröristler, 2 vatandaşın ölümüne, 1’i asker 2 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

EMRE KÜSKÜN / ANKARA - Gezi çapulcularının eylemlerinden istedikleri sonucu alamayanlar yine PKK’yı sahneye sürdüler. Çözüm sürecini sabote etmek amacıyla harekete geçtiler. Lice’de karakol yapımını protesto etme bahanesiyle yol kesen örgüt mensupları, sivil vatandaşları canlı kalkan olarak kullandı. Gözü dönmüş PKK’lı teröristler, kalabalığın arasından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışmanın arasında kalan Ramazan Baran ve Abdulbaki Akdemir isimli vatandaşlar hayatını kaybederken, 1’i asker 2 kişi de yaralandı. 

MEĞER DERTLERİ ANNELERİN EYLEMİYMİŞ!

Lice’de sivilleri kullanıp provokatif eylemlerde bulunan PKK’nın, derin güçlerin emriyle gerginlik stratejisiyle kendisini zor durumda bırakan barış annelerinin eylemini akamete uğratmayı ve gündemi değiştirmeyi hedeflediğinin altı çiziliyor. Dağa kaçırılan çocuklarını isteyen Kürt annelerin Diyarbakır’da düzenlediği ve büyük ses getiren oturma eyleminden duyulan rahatsızlık, sözde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın Lice’deki olaylara ilişkin yaptığı açıklamayla da itiraf edildi. Lice’deki gerginlikle ilgili hükümeti suçlayan sözde KCK açıklamasında, kaçırılan evlatları için gözyaşı döken barış anneleri hedef alındı. Mazlum Kürt annelerine “hükümet tarafından yönlendirildikleri” şeklindeki alçakça iftiranın atıldığı açıklamada, örgüt jargonuyla şöyle denildi: “Çocukları gerilla saflarına katılan kadınların, annelik duygularını vicdansızca suiistimal edip, gündem oluşturmaya çalışmaktadır. Yüzlerce kayıp ve faili meçhullerde yaşamını yitiren binlerce şehit annelerini, barış annelerini ve cumartesi annelerini gaddarca coplayan, operasyona tabi  tutan AKP, çocukları gerillaya katılan anneleri yönlendirmekle özgürlük hareketini baskılamayı ve toplumda kendine göre bir algı yaratmayı hedeflemektedir.” 

ÇAPULCU VE PARALELCİNİN LİCE İHANETİ 

Diğer taraftan Gezi çapulcularını da yeniden devreye sokmaya çalışanlar “AK Parti hükümetinin Lice’de katliam yaptığı” yalanına başvurmaktan çekinmedi. Paralel çete mensupları da PKK yöneticilerinin provokatif açıklamalarını ön plana çıkararak, kardeş kavgasını sonlandırmayı amaçlayan çözüm sürecini hedef aldı. Derin yapılanmalar ve Paralelciler, Lice olayları üzerinden hükümete karşı yeni bir protesto dalgası başlatmayı amaçlıyor. HDP ve BDP’yi de yanlarına alan çapulcular, İstanbul ve diğer batı illerinde protesto gösterisi düzenledi. Sosyal medyada dezenformasyon ürünü mesaj ve bilgiler paylaşıldı. Halkı tahrik etmeye çalışan çapulcu ve paralelcilerin bu tavrı, “vatan hainliği” olarak değerlendirildi. 

BİNGÖL’DE TERÖRİSTLER 10 ARAÇ YAKTI

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yapımı süren Kiğı HES Barajı’na taş taşıyan 6 kamyon ve 4 iş makinesi teröristlerce yakıldı.

KIŞLAYA SALDIRI

Lice’de önceki gün çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kepenklerin açılmadığı Hakkari’de, yüzü maskeli bir grup terör örgütü yandaşı, Yeni Mahalle’de bulunan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası’na taş ve molotofkokteyleri ile saldırdı.

Yola barikat kurarak ateş yakan, bölgeye gelen polis ekiplerine de taş, havai fişek ve molotofkokteyleri ile saldıran göstericilere, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Göstericiler ara sokaklara dağılırken, yola kurulan barikat, güvenlik güçleri tarafından kaldırıldı.

BARAN TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada; Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran (24) Diyarbakır’da toprağa verildi.

Ramazan Baran’ın cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

Cenazenin defnedilişinin ardından yürüyüşe geçen bir grup, Göçmenler Caddesi’nde yola barikat kurup, güvenlik güçlerine havai fişek, motolotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri biber gazı ve basınçlı su kullanarak grubu dağıttı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23