• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gezi kalıntıları kaos peşinde

Yeniakit Publisher
2014-05-16 17:16:00 - 2014-05-16 17:39:16
Gezi kalıntıları kaos peşinde

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 282 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden faciasının ardından bölgeye giden Başbakan Erdoğan’ı protesto eden grup ile ülke çapında iktidar aleyhinde eylem yapan kesimlere tepki yağıyor.

MUHAMMET ERDOĞAN ANKARA – NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Akit’e konuşan AK Partili vekiller, “Bu hareketler Gezi Olayları’nın kalıntıları. Bunlar felaket duasına çıkıyor. ‘Bir şey olsa da ülkede karışsa sokağa insek kaos çıkarsak’ diyorlar. İnsanlar dua ederken, yas tutarken, üzülürken, sen git orda protesto yap. Böyle şey olamaz” dediler.

“GEZİNİN KIRINTILARI”

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “Bu hareketler, Gezi Olayları ile gün yüzüne çıkan AK Parti iktidarına, milletin iktidarına yönelik, Başbakan Erdoğan’ın hedefte olduğu sürecin kırıntıları maalesef. Fakat sağduyulu insanlarımız bu tepkilere olumsuz cevap verdi. Sağduyulu insanlar, bunların tavırlarını kınıyorlar, biz de kınıyoruz. Böyle bir acı günde, milli yas ilan edilen acı günlerde insanların provoke edilmesi üzüntü vericidir. Bu tepkiler birliğimizi zedeleyici girişimler. Son derece olumsuz eylemlerdir” ifadelerini kullandı.

“TEKRAR YAKIP YIKMAK İSTİYORLAR”

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ise, “Maalesef Türkiye’de bir kesim var. Bunlar felaket duasına çıkıyor. ‘Bir şey olsa da ülkede karışsa sokağa insek kaos çıkarsak’ diyorlar. Maden faciası olmasa başka bir şey olsa onu bahane edecekler. En ufak bir şeyde sosyal medya aracılığı ile insanları, Başbakanımıza karşı kışkırtıp örgütleyerek sokağa çekmeye çalışıyorlar. Böyle bir günde milli beraberlik ve metanetle acıları paylaşacağımız günde Başbakanımızın oraya yaptığı ziyareti bile istismar ediyorlar. Orada ihmal veya başka bir şeyin olup olmadığı belli değilken kim hatalı belli değilken birileri ülkeyi kaosa sürüklemek insanları sokağa çekmek sokakları tekrar yakıp yıkmak için bir arayış içinde. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru bu tür şeyleri birileri kullanacaktır. Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Bunlara çok fazla prim vermeyeceklerdir” şeklinde konuştu.

“BÖYLE ŞEY Mİ OLUR?”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan da, “Böyle şey mi olur? İnsanlar dua ederken, yas tutarken, üzülürken, sen git orda protesto yap. Anlamak mümkün değil. Başbakan, Soma Belediyesi’nin önünde toplananlara, ‘ölenlerimiz için fatiha okuyun’ diyor. Onlar yuhalıyorlar. Yani böyle şey mi olur ya?” diye konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNİN ACILARINA SAYGISIZLIKTIR

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, madendeki işçilerin tamamen çıkarılmamışken ‘Madende 15 yaşında çocuk çalıştırıyorlar’ gibi yalan yanlış bilgilerle manipülasyon çalışmaları yapmanın ahlaksızlık olduğunu söyledi.

‘Gayeye giden yolda her şey mubahtır’ diyen bir zihniyetin, insanlığını ve vicdanlarını yitirmiş kişilerin böyle bir manipülasyon yapacağını da belirten Özdağ, “Hükümeti nereden nasıl yıpratabiliriz mantığıyla hareket edenler bu olaydan vazife çıkarmaya çalışıyorlar. Bu marjinal grupların sayıları da marjinaldir. Zaten bunlar Türkiye’de toplum tarafından da kabul görmeyen gruplardır” ifadelerini kullandı.

“Bu tür faaliyetleri, Soma da hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarına saygısızlık olarak kabul ediyorum. Bu bir hakarettir” diyen Özdağ, “Bu provokatif eylemlerin toplum tarafından kabul edilir bir yanı yoktur. Kınanması gereken bir harekettir” dedi.

ALLAH BUNLARI ISLAH ETSİN

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise,Soma’daki olaylarla hiç alakası olmayan ve Soma’daki acıyı hiç yaşamamış bir takım provokatörlerin ülkeyi daha büyük bir kaosa sürüklemeye çalıştıklarını belirterek, “O acıyı yaşayan insanlar böyle bir şey yapmıyorlar. Bu olayları çıkaranlar kimdir, kim oluyorlar? Ne Soma’yla ne de oradaki insanlarla alakası olmayan provokatörler ortalığı karıştırmak istiyorlar. Bir facia yaşandı, onlar da daha büyük bir facia yaşatmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bilinçli olarak yapılan bu eylemler samimi bir davranış değildir. Kazanın hemen ardından toplanarak İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok yerde eylem yapmaları garip ve bunun Gezi olaylarının yıldönümüne denk gelmesi de çok manidardır” diyen Sait, “Ermenistan, İsrail ve Vatikan bile taziye mesajı yayınlayarak üzüntümüzü paylaşırken bizim kendi içimizdeki bu provokatörler, bırakın taziyeyi, insanların acılarına tuz biber oluyorlar. Gerçekten samimiyseler gitsin oradaki insanlara yardımcı olsunlar. Bu çok çirkin ve onursuz bir davranıştır, Allah onları ıslah etsin” diye konuştu.

“ÖLEN İNSANIMIZA SAYGISIZLIKTIR”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da yaptığı açıklamada, Soma’da yaşanılan elim kazadan sonra, toplumun huzurunu kaçırmaya dönük hareket eden kişilere fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti. Bayraktutar, ‘‘Acılarını beraber yaşadığımız ülkemizde olayların içeriğine dönük resmi araştırmalara itibar etmeden, toplumun huzurunu kaçırmaya yönelik yapılan saldırılar, ekmek mücadelesi için hayatını kaybeden insanımıza büyük saygısızlıktır. Yapılan provokasyonlar art niyet taşıyor. Bu sebeple herkesi aklı selime ve sağduyuya davet ediyorum’’ dedi.


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23