• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gerçek kakaolu pastacı kreması: Tam ölçü tarifi

Yeniakit Publisher
2022-09-19 22:04:00 - 2022-09-19 22:06:48
Gerçek kakaolu pastacı kreması: Tam ölçü tarifi

Özellikle pasta ara tabanına sürülen kremanın kıvamı ve lezzet dengesini iyi ayarlarsanız, sınıfı geçemeyecek pasta yoktur. Bu gün tam kıvamında, yoğun bir pastacı kreması tarifi paylaşıyoruz...

Gerçek Kakaolu Pastacı Kreması (Tam Ölçü) Tarifi'nin Malzemeleri

2, 5, su bardağı süt
2 paket vanilya
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı kakao
4 bar bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Gerçek Kakaolu Pastacı Kreması (Tam Ölçü) Tarifi'nin Yapılışı

2 ayrı küçük boy tencerelerimizi hazır ediyoruz. Birisine sütümüz ve vanilyamızı karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutuyoruz. Diğer tenceremize yumurtalarımızı kırıp, şeker ve unumuzu ilave ediyoruz. Ocak kapalı rengi açılana kadar, pürüz kalmayacak şekilde çırpıyoruz.  Kaynama noktasına gelen sütümüzü yumurta-şeker-un karışımımıza yavaşça ilave ediyoruz. Ocağımızı açıp; kıvam alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Ocaktan alıp, İçerisine kakao ve bitter çikolatalarımızı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kapak kapalı ara ara çırparak oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.  Pasta kremasını pasta yapımından mutlaka 1 gece önce yapıp, buzdolabında kapak kapalı bekletmenizi öneririm. Kremanın kıvam bulması açısından bu çok önemli.  Tarif ölçülerimizle; iki katlı bir pastanın tamamıyla ara katları doluyor. Arttırmak isterseniz çift çift arttırmanızda fayda olacaktır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23