• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

GENÇ yaşamak için kendini hep güncelle!

Yeniakit Publisher
2015-02-10 20:27:00 - 2019-01-31 14:45:52
GENÇ yaşamak için kendini hep güncelle!

Genç Dergisi, Şubat sayısında okurlarını “güncelleme”ye davet ediyor. Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen akıllı telefonlardaki güncellemeler teknik anlamda bizi rahatlatıyor, işimizi kolaylaştırıyor. Bundan hareketle Genç Dergisi, “Kendimizle ilgili önemli güncellemeleri yapabiliyor muyuz?” diye soruyor.

Genç Dergi’nin bu ayki sayısında neler var hep birlikte bakalım.

“Sorduk-Öğrendik” sayfasıyla başlıyor Genç bu ay. Süleyman Ragıp Yazıcılar, sizden gelen soruları içtenlikle cevaplıyor ve soruyor: 100 GENÇ Temsilcisi Arıyoruz, Var mısınız?

Ben Charlie Hebdo Değilim, Vitrine Gençler mi Çıkıyor?, TRT World Dünyaya Ses Verecek, Suriyeli Kardeşlerimize Ensar Olma Vakti, İçimizdeki Charlie Hebdo’cular, Külliyede Büyük Devlet… Semih Duhan’ın hazırladığı “Türkiye Gündemi “sayfası bu ay da dopdolu.

Beytullah Demircioğlu, dünyanın kaderinin 5 ülkenin elinde kaldığı sürece neler yaşanacağını, gündemdeki son yaşanan olaylarla harmanlayarak analiz ediyor.

Son aylarda Osmanlıca ülkemizde oldukça tartışılan bir konu. Mehmet Lütfi Arslan “Osmanlı 7.0” yazısıyla nasıl bir Osmanlıca olması gerektiğini yazdı.

Dosya konumuzda büyüklerimizden bahsettik. Geçen asırda ortalama bir çocuk, etrafında devamlı ilişki kurduğu minimum 25 yetişkinle büyüyormuş. Artık öyle değil. Psikolojik Danışman Mehmet Dinç diyor ki: ” Bize düşen küçüklüğümüzü bilmek ve büyüklere hep şunu demektir: Büyüksünüz.”

Genç Dergi Yazı İşleri Ekibi`nden Salih Yüztgenç “İnsanların Kıymetini `Var İken` Bilin…” diyor. “Hayatta vesaire diye bir şey varsa, o da Allah’tan ötesidir. Bunu anlamak için illa bir şeyleri yaşamak, tecrübe etmek gerekmez. Anlamaya çalışmak, bir kırıntı dahi olabilse almaya gayret etmek, lütuflara vesile olur.”

Didar Meltem Erdem “Bir Köprünün Basamaklarıyız” yazısıyla bizlerle. “Beş yaşındaki Ebu Umeyr’in (r.a.) kuşu ölünce, ona taziyeye gidecek kadar ince olan Efendimiz’in (s.a.v.) çizgisinden uzaklaşmak, kalabalıklara uymakta tüm hata…” diyor.

Zeki Dursun “Büyükler Su Gibidir” diyor ve ekliyor: “Modern zamanın insanı bizler gücün(!) içinde acizleriz. Bize güç diye yutturulmaya çalışılan haplar içinde dertlerimize çözümler arıyoruz.”

Mehmet Emin Gül iyi bir kitabın nasıl olması gerektiğini irdeliyor: “İyi Kitap İyi Baskı!”

Son yıllarda iyice belirginleşmeye başlayan bir “İslam Düşmanlığı” meselesi var. Yusuf Kaplan bu konuyu ele alıyor ve İslam Düşmanlığı meselesinin tarihine kısa bir bakış atıyor: “Batı`nın İslâm Düşmanlığı`nın Kısa Bir Arkeolojisi”

Rota`sını dünyanın çeşitli yerlerindeki İslam beldelerine yönelten Adem Özköse bu ay “Bezirgan, Mako ve Tahran” şehirleriyle bizlerle.

Ayşegül Genç dünyanın çivisinin çıktığı 21. yüzyılda “Saygı, Saygınlığı Kaybediyor” yazısıyla bu gidişe bir dur diyor.

Peygamber Efendimiz`i karikatür olarak çizip yayınlayan Charlie Hebdo dergisine anlayacakları dilden bir cevap veriyor Asım Gültekin: “Çizgiden Sapan Putpereste Nasihat!”

Herkesin projeler peşinde koştuğu bu günlerde Ali Can sorguluyor: “Çaya Çorbaya Proje”

“Önümdeki Ayak İzleri” başlıklı yazısıyla Haşim Akın izinden yürünecek önderlerine hâlâ var olduğuna dikkat çekiyor.

Ekip ruhunun önemine değinen Dr. Adem Ergül “Mazerete Sığınana Ekipte Yer Yok!” diyor.

Yeni bir dirilişin anahtarının ean olabileceğini vurgulayan Hasan Yavuz Uğurlu “Bize Öyle Bir Ezan Okuyun ki…” diyor.

Geldik orta sayfaya… GENÇ’in Şubat sayısında Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi, “Madde ve Mânâ Sultanları” konusuna değiniyor.

Alican Tatlı, “Can Damlaları” köşesinde altı adet menkıbe ile karşınızda; “Kötülük Sahibini Yaralar”, “Vefa Yokuşu”, “Mânevî Terbiye Olmadan Olmaz!”, “Kalbin Kanseri İhtirastır!”, “Eden Kendine Eder!” ve “Sona Yaklaşırken Sürati Artırmak Lazım!”.

Kolay Sağlık köşesinde Hüseyin Küçükali “Sifonu Çekmeden” başlıklı yazısıyla sindirim sisteminin önemine dikkat çekiyor.

“Portre” sayfasında, Yusuf Temizcan “İmam Hatip Neslinin Öncüsü: Mahmud Celâleddin Ökten” başlığını ele alıyor.

“Kitap” köşesi yazarımız Mehmet Emin Gül’ün sizler için titizlikle seçtiği kitaplar ise şöyle; Doğu’nun Hikâye Kuramı / Necip Tosun, Tirende Bir Keman / Mustafa Kutlu

Beytullah Genç delilikten bahsediyor ve irdeliyor: “Köy Delileri, Şehir Delileri”

Cihan Taştan geçmişte yaşamış bir kavmin hazin sonuna değiniyor; “Lut Kavmi ve Eşcinsellik”

“Öğrenebilen, öğretebilir, anlayabilen anlatabilir, seven, sevdirir, gülen güldürür; Müslüman,“imkânsızlık” handikapına düşmeden, özünde, ecdâdında, târihinde kendi külünü yangına çevirecek neler neler bulur.”Halit Yasir Özoğul “Ümit Azığı” yazısıyla neleri nasıl başarabileceğimizi anlatıyor.

Bülent Şirin bu ayki köşesinde soruyor: “Osmanlıca mı Dediniz?”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün neredeyse tüm Türkiye tarafından bilinen bir sözüne atıfta bulunuyor Sinan Özgenç: “İnsan Gerçekten Hayret Ediyor…”

Genç yazarlarımızdan Hasret Ali Genç kendimize doğru bir bakış atıyor ve çözümlüyor. “İnsan: Sayaç”

Bilgehan Eren -Derin Dünya İmparatorluğunun Görünmeyen Silahı 3- serisinin “Telegram ve Zihin Kontrolü” başlıklı yazısıyla hür iradenin kırılışını anlatıyor.

Sevilay Kösebalaban soruyor: “Hayat Koçu Kime Lazım?”

Rabia Gülcan Kardaş ertelemenin, geç kalmanın hazin sonuna dikkat çekiyor bu ay. Atı alan Üsküdar`ı geçti atasözüne atıfta bulunarak soruyor: “Hemşerim Üsküdar Nire?”

Sami Yaylalı`nın hazırladığı “Bkz.” köşemizin bu ayki konusu ise “Karikatür”

Muhammed Murat Tutar, teknoloji dünyasının yeniliklerini “Bilişim-Net” sayfasında aktarmaya devam ediyor.

GENÇ’i merak ediyor, faaliyetlerini takip etmek istiyorsanız, “GENÇ’ten Haberler” tam size göre.

Metin Karabaşoğlu “Yazı Atölyesi”nde sizlerden gelenleri, yazdıklarınızı değerlendirmeye devam ediyor.

Hande Berra, Gezi-Yorum sayfasında gurbet diyarı Almanya`yı anlatıyor. “Göle Bakan Heykeller”

Son olarak, Ödüllü Test de Şubat ayında sizlerle. Bu ay tüm sorulara doğru cevap veren bir kişiye Üstad Ali Ulvi Kurucu’nun hatıralarını (4 cilt) hediye edeceğiz.

Aralık ayının röportajları ise şunlar;

Bilal Macit – “Siyaset Sorumluluk Almaktır” – Konuşan: Fatih Gazioğlu

F. Hande Topbaş – “Hayallerimdeki Renkli Gölgeyi Arıyorum” Konuşan: Ayşe Yazıcılar

Osman Turhan – “Birikimin Kadar Çizersin” –Konuşan: Salih Yüztgenç

Norma Hashim – “Malezya’dan Görme Engellilere Kur’an Işığı” – Konuşan: Hatice Sarı

Canan Teyze – “Büyüğünü Küçüğünü Bilmeyeni İnsandan Sayma!” – Konuşan: Alpaslan Öngel

Ayrıntılı Bilgi: www.gencdergisi.com

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23