• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Genç MÜSİAD’da yeni başkan: Faruk Akbal

Yeniakit Publisher
2013-03-12 20:03:00 - 2013-03-12 20:04:01
Genç MÜSİAD’da yeni başkan: Faruk Akbal

Genç MÜSİAD 10. Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nı yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı toplantıda Abdulsamet Temel, Genç MÜSİAD başkanlığını Faruk Akbal’a devretti. Akbal, “2013 yılında MÜSİAD değerlerine uygun birçok projeye imza a

EKONOMİ SERVİSİ
MÜSİAD’ın Gençlik Kuruluşu Genç MÜSİAD, 10. Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nı  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla İstanbul’da yaptı. Abdulsamet Temel’in başkanlık görevini Faruk Akbal’a devrettiği toplantıda, Genç MÜSİAD 2013-2014 Dönemi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Faruk Akbal (Başkan), Ömer Ayberk Cengiz, Yavuz Fettahoğlu, Ömer Yavuz, İbrahim İnanoğlu, Selçuk Parlak, Şahin Yavuz, Çağrı Hacımahmutoğlu, Hasan Bünül, Ayhan Üşdi, Yasir Bayramoglu, Enver Mısırlı, Tuba Dursun, Sinan Albayrak, Mustafa Diler, Mustafa Gözel, Sefa Kiler, Safa Bolat, Furkan Ergün, Oktay Dalkıran, Ahmet Kılıçarslan, Ömer Ekinci, Elif Köse ve Hakan Demir (Gençlik Kurulu Koordinatörü) olarak belirlendi.
AKBAL: FİKİRLERİMİZİ DE İHRAÇ EDECEĞİZ
Görevi devralan Faruk Akbal, “MÜSİAD’ın olduğu her yerde şubelerimizi açacak, MÜSİAD’ı proje ve raporlar noktasında desteklerken bir taraftan da gençliğin ve gençlerin problemlerini tespit ederek gerekli yol haritalarını ilgili kuruluşlara aktaracağız. Genç MÜSİAD’ın dünyanın en etkili gençlik kuruluşu ve de gençliğin ve girişimciliğin vicdanı olabilmesi için kararlılıkla adımlar atacağız. Kaygımız sadece ekonomik işbirliklerinden ibaret olmayacak, Bizler düşüneceğiz, konuşacağız, tartışacağız. Sadece Türk markalarımızı değil, fikirlerimizi de dünyanın dört bir yanına ihraç edeceğiz” dedi.
OLPAK: GENÇ İŞSİZLERİ
YETERİNCE AZALTAMADIK
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise yaptığı konuşmada genç işsizlik oranının 2002 yılında yüzde 19,2 iken, bugün yüzde 18,8 olduğunu belirterek, “Gençler arasındaki işsizliği azaltacak tedbirleri almakta yeterli olamadık” dedi. Olpak, 2002 yılında MÜSİAD Gençlik Kurulu kurulurken, Türkiye’nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini kaydetti.
KILIÇ: KURUMLARIN VARLIĞI
GELECEK NESİLLERE BAĞLI
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün şartlar daha kolay olsa da MÜSİAD’ın yükünün de ağırlaştığını, çünkü işlerin büyüdüğünü ifade etti. MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanlığı’ndaki bayrak değişimine değinen Bakan Kılıç, parti tüzüklerinde de 3 dönem seçilme kriteri bulunduğunu; ama siyasetin emeklisi değil emekçisi olunabileceğini ve emek vermeye devam edeceklerini kaydetti. MÜSİAD’ın Gençlik Kurulu oluşumunun çok doğru bir fikir olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, ‘’Ortaya çıkan eser apaçık meydanda. MÜSİAD’ın yaşaması için gereken, esasında bu gençlik kurulları. Türkiye’de hangi kurum ihdas edilirse edilsin yaşaması ve devamlılık taşıması için mutlaka genç enerji kaynaklarına ihtiyacı var’’ dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23