• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gemlik-Haliç arası 18 dakika

Yeniakit Publisher
2013-04-06 21:26:00 - 2013-04-06 21:26:39
Gemlik-Haliç arası 18 dakika

Gemlik ile Haliç arasında deniz uçağı seferleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından resmen başlatıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç Bursa-İstanbul arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağıyla İstanbul’a geldi. Arınç törende yaptığı konuşmada, hükümet o

HABER MERKEZİ
Gemlik ile Haliç arasında deniz uçağı seferleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından resmen başlatıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç Bursa-İstanbul arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağıyla İstanbul’a geldi. Arınç törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak vatandaşların emrinde ve hizmetinde olduklarını bildirdi.
İNŞALLAH 30-40 YILLIK
TERÖRDEN KURTULMUŞ OLACAĞIZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa İstanbul arasını 18 dakikaya indiren Deniz Uçağıyla “Bursa-İstanbul Deniz Uçağı” seferlerinin başlaması dolayısıyla Gemlik ilçesindeki Deniz Uçağı İskelesi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak vatandaşların emrinde ve hizmetinde olduklarını bildirdi. Bütün güçleriyle çalıştıklarını belirten Arınç, şöyle devam etti: “Sadece maddi kalkınma için değil, Türkiye’nin huzura ermesi, sükunet bulması, akan kanların durması, gözyaşlarının dinmesi için de bir çözüm sürecini başlatmış bulunuyoruz. Şu ana kadar da gelişmeleri çok olumlu görüyorum. Allah nazardan, kötülüklerden, fitneden saklasın, iş arzu ettiğimiz istikamette giderse 35-40 yıldır kan döken, canımızı bizden ayıran bu terörden inşallah kurtulmuş olacağız. Milletimizin bize verdiği destekle aklımızı da kullanarak, siyaseti de iyi yaparak, bu işi çözmek için azmettik. İyi niyetliyiz, vatanseveriz, milletimize borcumuz var. Milletimizi huzura erdirmek istiyoruz. Bunu yapacağız ve inşallah sonunda başarılı olacağız. Allah yardımcımız olsun, hayırlı hizmetlerimizde şaşırtmasın, fitne ve kötülüklerden muhafaza etsin.”
ARINÇ 18 DAKİKADA
İSTANBUL’A GELDİ
Arınç, Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı işletilerek yolcu taşıyan deniz uçağının kapasitesinin 18-19 kişi olduğu bilgisini verdi. Deniz uçağıyla kısa sürede ulaşım imkanı sağlandığını dile getiren Arınç, “Ulaşımdaki temel hedefimiz, kontrollü ucuz bir seyahat, ulaşımın kolaylaşmasıdır. Çünkü zaman artık çok önemli. Bazı insanlar zamanla yarışıyor, ‘İmkan varsa ben de bunu kullanmak istiyorum’ diyor. Hükümet olarak görevimiz, ulaşımda farklı seçenekler meydana getirmektir” diye konuştu. Arınç, deniz uçağının yanı sıra Bursa-İstanbul güzergahında daha önce hizmete giren Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) de ulaşımda önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Seabird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan ile vatandaşların katıldığı törenin ardından Arınç ve beraberindekiler deniz uçağına binerek İstanbul’a gitti. Öte yandan Bursa’nın fethinin 687. yıl dönümü kutlamalarına da katılan Arınç “Bursa, tarihimizin köşe taşlarından biridir. Bizi bugünlere getiren şanlı ecdadımızı saygı ve hürmetle anıyoruz. Tüm birimlerle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
BURSA İSTANBUL 18 DAKİKA
Gemlik limanından uçuşlarda sabah 09.15, akşam ise saat 18.45 olarak belirlendi. Bursa - İstanbul arasında 100 TL bedelle 18 dakikada ulaşım imkanından yararlanmak isteyenler Burulaş’ın www.burulas.com.tr adresli web sitesinden veya 444 99 16 numaralı telefondan biletlerini alabilecekler.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23